Doruk halála miatt a nézők megharagudtak a Testvérekre

A nézettségi adatokon is látszik, hogy az egyik legkedveltebb szereplő halálát rosszul fogadta a magyar közönség.

Két hónap szünet után múlt héten jelentkezett újra a Testvérek a TV2 délutáni műsorsávjában a negyedik évad első epizódjaival. Sajnos már előre tudni lehetett, hogy ezekben a részekben szerepel utoljára a Dorukot alakító Onur Seyit Yaran.

Ugyan mi próbáltuk nem elárulni előre, miként távozik a karakter a történetből, de így is sokan tudták már, hogy sajnos életét veszíti egy baleset következtében. Olvasóink közül többen előre jelezték, Doruk nélkül már nem is akarják tovább nézni a sorozatot. S bár más szerethető karakterek és színészek bőven akadnak még a Testvérekben, mégis jelentős különbséget lehetett látni a széria múlt heti és eheti nézettségi adatai között.

Korábban azt írtuk nagyon erős nézettséggel robbant be a Testvérek negyedik évada a TV2-re. (Erről itt találják a cikkünket: https://telenovella.hu/kimagaslo-nezettseggel-robbant-be-a-tv2-re-a-testverek-uj-evada/

A széria negyedik évadának első epizódja kimagasló 15-17%-os nézettséget szállítottak a csatornának a 18-49 év közötti kereskedelmi célcsoportban. Doruk halálát követően azonban esett a közönségarány, 10-11%-ra. Ami bizony nagy különbség.

Sok a dráma a negyedik évadban, ám Törökországban töretlen a széria népszerűsége

Törökországban túltették magukat ezen

Amikor nemrégiben Törökországban a Testvérek forgatásán jártunk, a csapatból azt mondták nekünk, ott is nehezen fogadták a nézők Doruk és vele Onur Seyit távozását. De a nézettségen ez maximum csak átmenetileg látszott meg.

Valószínűleg nálunk is úgy lesz, hogy a nézők – bár szomorúak az egyik kedvenc karakterük kiválása miatt, s alighanem haragszanak is valamennyire a produkcióra – a kíváncsiságukra fognak hallgatni, s szép lassan visszatérnek a tévéképernyők elé. Ennek egyébként az utóbbi két nap nézettségi adatain már látszanak is jelei. Bár az évad kezdeti közönségarányától azért még messze van a sorozat.

Ráadásul a magyar nézők egy picit más helyzetben vannak, mint a törökök. Törökországban a közönség sehonnan sem tudhatja meg előre, mi következik a történetben. A magyar rajongók, legalábbis az a részük, akik utánanéznek az interneten, viszont tisztában vannak azzal, hogy a következő hetekben-hónapokban még nem egy karaktertől kell majd elbúcsúzni hasonló módon, mint most Doruktól.

Yigit amint aláírja a magazinunkat

Az azonban tényleg nem mellékes, hogy Törökországban a sok haláleset ellenére sem csökkent a történet iránt érdeklődés. A Testvérek forgatókönyvírói azzal együtt is egy érdekes és fordulatos negyedik szezont tudtak összehozni, hogy évad közben kellett elköszönni több szereplőtől, s emiatt újakat beépíteni az egyes cselekményszálakba.

Ajándékok a magyar rajongóknak

Erről is beszélt nekünk többek között a történetben Ömert megszemélyesítő Yigot Kocak, aki amúgy több fényképet és egy olyan Telenovella magazint is dedikált kifejezetten a magyar rajongók számára, melynek ő van a címlapján. Ezeket a kis ajándékokat azok között sorsoljuk ki, akik bekövetik lapunk frissen indult Instagram oldalát. Telenovella (@telenovellamagazin) • Instagram-fényképek és -videók Ott egyébként egy rövid videót is található arról, ahogy Yigit éppen dedikál.

A vele készült exkluzív interjúnk pedig a héten megjelent Telenovella magazinban olvasható.

Scroll to Top