Szabad-e így bokszolnia Dobos Evelinnek?

Az elszántsága tényleg csodálatraméltó

Két napja aggódnak az RTL-en látható Sztárbox nézői: a ma este megrendezésre kerülő döntők egyik résztvevője, Dobos Evelin ugyanis pénteken este a kórházi betegágyáról jelentkezett be, s elmondta, egy vírusfertőzés annyira legyengítette, hogy infúzióra kellett kötni. Ma reggel viszont már arról posztolt, kicsattanó erőben van, s este harcba száll a bajnoki címért… Kérdés, nem túl kockázatos-e ez…

Aki kicsit is ért a sporthoz, pontosan tudja, egy vírus mennyire legyengíti az emberi szervezetet. De még csak sportolónak sem kell lennünk feltétlen ehhez. Nyilván mindenki túlesett már az életében egy-egy hirtelen rá lecsapó vírusos megbetegedésen. Amikor végre jobban leszünk, az nem úgy történik, hogy egyik pillanatról a másikra minden tökéletes lesz. Egy erős fertőzés után idő kell a szervezetnek, hogy regenerálódjon. Sportolók egy vírus után még jó ideig nem képesek 100%-ot nyújtani, azt pedig nyilván mondanunk sem kell, küzdősportolók esetében ez mekkora kockázatokat rejt magában.

Dobos Evelin pénteken még a Semmelweis Klinika sürgősségi osztályán töltötte az éjszakát, s arról számolt be infúzióra kötötték. Ugyan reménykedett benne, hogy ki tud állni a vasárnapi Sztárbox döntőben Berki Mazsi ellen, de, mint fogalmazott, ehhez csodának kell történnie.

Tegnap este már edzett is

Ma reggel már arról számolt be, ez a csoda megtörtént, s a mellékelt fotó szombat este készült róla az edzője társaságában. A szép színésznő így írt: „A Semmelweis Klinika sürgősségi osztályának is köszönöm, hogy minden létező segítséget megadtak. Ez a kép tegnap este készült az edzés után, 28 órával azután, hogy bejelentkeztem a kórházból. Kijelenthetem, hogy csodák igenis léteznek. Teljesen tünetmentes vagyok, kicsattanok az erőtől, 100%-ot bele tudok tenni, és ma ringbe szállok a bajnoki övért! Szurkoljatok!”

Az mindenképpen csodálatraméltó, hogy Evelin ennyire elszánt, és kész megvívni a döntő összecsapást, ám nem biztos, hogy ez az egészségére és a testi épségére nézve nem jelent túlzott kockázatot. Egy bokszmeccset bevállalni úgy, hogy másfél nappal a mérkőzés előtt még infúzióra volt kötve az ember, nem feltétlenül megfontolt dolog. Kérdés, a Sztárbox orvosai, s a műsor producerei miként vélekednek erről. Az RTL egyelőre nem nyilatkozott ebben a témában. Így arról sem tudunk, létezik-e egy olyan műsorterv, ami akkor lép életbe, ha Evelin végül mégsem vesz/vehet részt az esti bokszgálán.


Scroll to Top