Survivor Vivi nem akar megfelelni a nőideálnak

És szerinte mindenkinek így kellene tennie. Úgy véli, észre kellene már venni, hogy gyerekkorunk óta igyekeznek belénk nevelni, hogy kell kinéznünk és mit kell csinálnunk…

Amióta véget ért a Survivor, Vivi élete visszatért a régi kerékvágásba, de szinte minden nap eszébe jut a túlélőshow, már csak amiatt is, mert rengeteg kedves és gratuláló üzenetet kap. Vannak, akik a példaképüknek tekintik, s olyanok is írnak neki, akik belőle merítettek és merítenek erőt. Vivi ugyanis ki meri mondani, amit gondol, amit érez, s nem akar megfelelni az aktuális nőideálnak…

„Nagyon jó érzés, hogy ennyien megszerettek. Egy anyuka például rám írt, hogy a kislánya engem tart a kedvencének és örül, hogy példát tudtam mutatni. Sokaktól megkaptam, hogy több olyan lelkű ember kellene, mint amilyen én vagyok és hogy engem tartanak a műsor erkölcsi győztesének” – mesélte Vivi meghatottan, majd hozzátette, neki az volt a célja, hogy felvállalja és megmutassa magát, és bebizonyítsa, smink és beállított képek nélkül is szerethető lehet bárki. „Több nő megkeresett azzal kapcsolatosan, hogy pont az önelfogadás útját járja és köszöni szépen, hogy erőt adtam, adok neki. Ha már egy embernek segíthettem, boldog vagyok, de azt gondolom – az üzenetek mennyiségéből is -, hogy ennél magasabb azért ez a szám és ez annyira jó érzés a lelkemnek” – mesélte Vivi, akinek a véleménye szerint a férfiak ugyanúgy küzdenek azzal, hogy elfogadják önmagukat, mint a nők, csak ők nem tesznek bele ebbe annyi energiát.

„Nem csoda, hogy mennyire rámegy arra a témára, a social média világa és a marketing, hogy hogyan is kellene kinézned. Sok mindenhol látja az ember, milyen a tökéletes ideál, aminek szerintem teljesen felesleges megfelelni! Ezt kellene megérteni végre. Mindenki úgy gyönyörű, ahogy van és hál’ Istennek a férfiaknak más és más az ízlésük. Az a lényeg, hogy te szeresd magadat, és úgyis megtalálod majd azt az embert, aki téged lát a világon a legszebbnek” – magyarázta Vivi, aki úgy véli, gyerekkorunk óta belénk nevelik, miként is kell viselkednünk és kinéznünk, és a legtöbben igyekeznek is eszerint élni. „Ha nő vagy, akkor nem mehetsz ki az utcára melegítőben, mint a férfiak, mert megszólnak. De miért is? Miért kell mindig csinosnak lenni? Miért kell magunkat minden egyes nap kisminkelni és a hajunkat szépen megcsinálni? Azért, mert ilyen világot élünk és ezzel találkozunk folyamatosan az interneten, a tévében, ha kimegyünk az otthonunkból, mindenhol. A csapból is ez folyik. Ám kérdezem én, miért ne lehetnék kócos vagy miért ne lehetne az arcomon egy pattanás?” – veti fel a kérdést Vivi, aki szerint két dolog fontos igazán, az, hogy élvezzük az életet, s hogy szeressük önmagunkat.

A pillanat, amikor véget ért Vivi számára a Survivor

„A véremért bármit megtennék”

Vivi élete egyik legnagyobb kalandjának tartja a Survivort és nagyon örül, hogy a részese lehetett a túlélőshownak, annak ellenére, hogy azért voltak nehéz pillanatok. A csinos lány elég jó emberismerőnek tartja magát, éppen ezért, ahogy fogalmazott, neki nem igazán tudták a Survivorben „behúzni a váratlant”. Egyetlen olyan szituáció adódott, ami meglepte őt, és amin picit bosszankodott. „Anett és Zsombor a harmincadik napon megbeszélték, hogy a család témával hátulról megtámadnak. Nem gondoltam, hogy ilyen csúnya módon bevetik ezt ellenem. A jószívűségem miatt reménykedtem abban, hogy talán nem a rosszindulat vezérli őket, hanem a szeretteimmel akarnak motiválni, de szerintem csúnya volt tőlük. Nekem ugyanis a családom a mindenem, a véremért bármit megtennék” – mondta Vivi, aki nagyon hálás azoknak, akik mellette álltak és támogatták, akik a tudtára adták, mennyire fontos volt számukra a harca a Survivorben, mert mindez sokat jelentett és erőt adott neki. „Anyukámék nagyon büszkék rám. Azt mondták, fantasztikus érzés számukra, hogy megmutattam ország-világnak, milyen is az én lelkem, és az emberek tényleg meglátták, hogy ez vagyok én. Azt gondolom, hogy ez az egyik legfontosabb hozadéka a játéknak.”

Scroll to Top