Sikerre van ítélve az RTL-en ma este induló Gólkirályság?

Már a széria ismétlése is jól teljesített az elmúlt két hétben. Ami nem csoda, hiszen a Gólkirályság az utóbbi évek egyik legüdítőbb vígjátéksorozata.

Ma este 8 órai kezdéssel indul el az RTL-en a Gólkirályság második évada. A csatorna az elmúlt két hétben (mintegy felvezetésként) megismételte a vígjátéksorozat első szezonjának tíz részét.

Már ez az ismétlés is meglepően jó eredményeket produkált. Ha egyáltalán beszélhetünk meglepetésről. Hiszen az RTL már nem egyszer tűzte műsorára újra – akár az esti idősávban is – A mi kis falunkat, s a széria sokadjára is mindig megtalálta a közönségét.

A Gólkirályság pedig hasonló számokat szállított ebben a két hétben, mint előtte a Mi kis falunk. Az ismétlése egy időben futott a TV2-n látható Hazatalálsz új, második évadával, s nézettségét tekintve szinte ugyanannyi embert ért el. Pedig a Hazatalálsz előtt megy a tavaszi tévés szezon legnagyobb sikere, A házasság első látásra, ami nagyon elveri az RTL-es konkurenciáját, Az álommelót. A Hazatalálsz ilyen felvezetés ellenére sem tudta maga mögé utasítani a Gólkirályság ismétlését.

Vajon mindenki maradhat a csapatban?

Ma pedig már új rész jön a csemberi focicsapat menetelését nyomon követő vígjátéksorozatból. És innentől kezdve szombat esténkét 10 héten keresztül érkeznek a premier epizódok. A TV2 egyelőre a hétvégi napok közül csak vasárnap jelentkezik saját gyártású műsorral. Mondjuk úgy, a szombatokat elengedi. Filmeket ad, amik ellen nagyon jó eséllyel startol el a Gólkirályság új szezonja. Aminek első részéből – reményeik szerint már az első percekben – kiderül, belövi-e Olitics (Nohácsi Norbi) a bajnokság utolsó meccsének hosszabbításában azt a bizonyos gólt, amivel a Csember FC feljut az első osztályba, oda, ahol a Fradi, az Újpest és a többi nagy csapat található.

Ha valaki nem látta volna az ismétlést, azoknak emlékeztetőül annyit, az évadnak ott lett vége, hogy Olitics lövése kapura tart, de senki nem tudja, gól lesz-e belőle vagy sem.

Ám nyilván sokan nem csak emiatt várják a folytatást. A Gólkirályság egy igazán szerethető sorozat. Ne felejtsük el, Kapitány Ivánék szériája saját fejlesztés, nem egy külföldről adaptált történet. Remek színészek alakítanak benne jól felépített karaktereket, ami mostanában a magyar vígjátékokban ritka. Más szériáknál tucatszámra kapjuk a félig debil figurákat, akik egy része ugyanazt a kétszáz szavas szókincset használja, s azon kell(ene) nevetnünk, hogy ők mennyire hülyék.

Meddig ülhet női edző a Csember kispadján?

Ehhez képest a Gólkirályságban úgy viccesek a karakterek, hogy van emberi mélységük, saját történetük is. Ez pedig lehetőséget teremt a színészek számára arra, hogy élvezzék a játékot. Amihez további pluszt ad, a fordulatos, több szálon futó forgatókönyv is.

A siker tehát lényegében garantált. Nagy meglepetés lenne, ha a Gólkirályság folytatása ma este ne nyerné meg fölényesen a nézettségi versenyt. Drukkoljunk hát Szabó Tóninak, aki(k)ből ezekben a részekben – látva az előzeteseket – kettő is képernyőre kerül. Az egyiküket Lovas Rozi, a másikukat Rudolf Péter alakítja.

Scroll to Top