Házasság első látásra: Igaziak voltak az esküvők?

Sokan kíváncsiak rá, mennyire voltak valódiak azok az esküvők, amiket a TV2 párkereső-műsorának első részeiben láthattunk.

Nos, valódiak voltak, igazi anyakönyvvezető adta össze a párokat, s azzal, hogy a felek kimondták előtte az igent házaspárrá is váltak. Kevesen tudják, hogy a házasságkötés egy úgynevezett verbális szerződés. Azaz a kimondott szavakkal, az egybehangzó igenekkel férjé és feleséggé is válik a korábbi vőlegény és menyasszony. Az, hogy utána még az aláírásukkal is ellátják az anyakönyvet, már csak hab a tortán. Erre nincs is igazából feltétlen szükség.

Van, ami eleve nem közös

Sokan gondolják, hogy a házasságkötéssel a férj és a feleség vagyona azonnal közössé válik. Ez valószínűleg az amerikai filmek, sorozatok hatására alakult ki, mert ott ez valóban így van. Ám a legtöbb európai országban, így nálunk is a házasságba bevitt vagyon nem lesz közös. Azaz, ha például valakinek van egy háza, mint például Csabának a műsorban, annak nem lett felerészben tulajdonosa Gyöngyi azt követően, hogy kimondták egymásnak a boldogító igent. És ez minden, úgynevezett bevitt vagyontárgyra igaz minden összeházasodott pár az esetében.

A fiatalok eléggé megörültek egymásnak

Más a helyzet a házasság fennállása alatt szerzett pénzel vagy bármilyen más vagyoni elemmel. Alapesetben a magyar törvények szerint, minden, amit a házasságuk fennállása alatt szereznek a felek, közös. Az is, ha mondjuk valaki ez idő alatt kitölt egy lottószelvényt, s megnyeri az ötöst. A milliárdok fele ilyenkor a házastársat illeti.

Van egy kis csavar

A házasság első látásra szabályai szerint a kísérlet hat hétig tart, azaz normál esetben ennyi ideig minimum házastársként élnek a felek. Ám a nemzetközi statisztikák szerint a műsor résztvevőinek többsége a másfél hónap elteltével a válás mellett dönt. Ezért információink szerint a szereplő párosok egy olyan házassági szerződést kötöttek, amely kizárja, hogy a kísérlet hat hete alatt szerzett jövedelem vagy bármilyen más vagyon, illetve anyagi értékű jog közössé váljon.

Nelliéknél a jókedv csak a fotósnak szólt. Nagy meglepetés lenne, ha a házasságuk túlélné a hat hetet

Azaz, ugyan a házasságok valódiak, ám a felek által a házasságba bevitt és annak fennállása alatt szerzett vagyonból semmi, de semmi nem lett közös.

Scroll to Top