Nem könnyű együtt dolgozni Fernando Colungával?

Egyes kollégái szerint nehéz kijönni az 57 éves sztárral a legújabb telenovellája forgatásán. De nem biztos, hogy benne van a hiba.

A telenovellák koronázatlan királya hét év kihagyás után tért vissza a tévésorozatokhoz. Jelenleg az El maleficio (Az átok) című szériát forgatja Mexikóvárosban a Televisa számára. Partnernője a szépséges Merlene Favela, de mellettük komoly szerepet kapott még az alkotásban például Julian Gil és Jaqueline Andere is.

A történet meglehetősen szokatlan, az okultizmus és a spiritualizmus világába kalauzolja el a nézőket. Az ártatlan és gyanútlan Beatriz (Marlene Favela) beleszeret egy titokzatos, s nagyon gazdag üzletemberbe, Enriquébe (Fernando Colunga) A lány nem sejti, hogy a férfi démoni erőkkel kötött szövetséget, s ezek őt magát is komoly hatalommal ruházták fel. Mire Beatriz rájön, hogy Enrique egy boszorkánymester, a sorsa megpecsételődni látszik…

A sorozat az ugyanilyen című 1983-as Televisa-telenovellán alapszik, bár – mint kiderült – a történetszálak vezetésében vannak eltérések. Az viszont mindkét alkotásra igaz, hogy a felvételek során nagyon furcsa és megmagyarázhatatlan dolgok történtek. 40 évvel ezelőtt is sokat cikkeztek a lapok ezekről a jelenségekről, s most is több olyan írás megjelent, amelyek azt taglalták, hogy elmozdultak képek a falon, hirtelen elaludt a gyertyák lángja, pedig egy fuvallat sem volt a stúdióban, s még sorolhatnánk. A női főszereplőt alakító Marlene Favela azt nyilatkozta, többször is érezte egyes szcénák felvételénél azt, mintha valami jelen lenne, valami megfoghatatlan. Ez pedig időnként bénítóan hatott rá és másokra is. „A félelem persze bele volt írva a forgatókönyvbe, s bizonyos alkalmakkor nem is volt olyan nehéz eljátszanom, hogy félek.” – jegyezte meg Beatriz életre keltője.

Fernando és Marlene a sorozat plakátján

Nem szereti, ha hibáznak

Fernando Colunga egyszer sem említette, hogy félt volna. Inkább tőle tarthatnak egy stábtagok. Vannak ugyanis néhányan, akik – persze név nélkül – arról számoltak be a mexikói lapoknak, néha bizony nem könnyű az 57 éves színésszel együtt dolgozni. Szerintük nagyon távolságtartó másokkal, s nem tűri el, ha bárki hibázik. Emellett azt is elmondták, az asszisztensén kívül senki nem léphet be a szobájába, más nem zavarhatja.

Mi többször is jártunk már olyan telenovella forgatásán, amiben Fernando volt a főszereplő. Igaz ezek a találkozások már több, mint 10 éve történtek meg vele, de mi nem tapasztaltuk azt, hogy távolságtartó lett volna. Azt viszont alá tudjuk támasztani, hogy a rendet megkövetelte. E tekintetben pedig nem volt mindig könnyű dolga, mert a mexikói színészek, s a stábtagok sosem arról voltak híresek, hogy például időben elkezdték a napi munkát, s tartották volna az időrendet. Szóval az is lehet, arról van itt szó, egyeseknek nem tetszik az a munkarend, amit Fernando szeretne kialakítani.

Scroll to Top