Miért Yagmur Tanrisevsin most a legnépszerűbb színésznő Törökországban?

Yagmur nálunk, a Szabadság-hídon

A válasz: mert ott van a török labdarúgó válogatott minden mérkőzésén. Nem is olyan régen nálunk is járt Budapesten.

Most, hogy beköszöntött a nyár a török tévékben nagyon kevés sorozatot vetítenek. Amit valószínűleg nem is bánnak a csatornák, ugyanis jelenleg a labdarúgó-Európa bajnokság mérkőzései, s az ezekhez kapcsolódó háttérműsorok minden más tartalmat messze megelőznek a nézettségi versenyben.

Értelemszerűen főleg azok az alkalmak vonzanak óriási tömegeket a képernyők elé, amikor a török válogatott játszik. Ők – velünk ellentétben – simán továbbjutottak a csoportjukból. Sőt, már a torna egyenes kieséses szakaszában is be tudtak gyűjteni egy győzelmet. Kedden az osztrák csapatot verték meg. Aznap a közvetítés nézettsége az 50%-ot is elérte, ami több tízmillió embert jelent. Ma este pedig a török nemzeti tizenegy már az elődöntőbe jutásért mérkőzik meg a holland válogatottal. Nem csoda, hogy a legnagyobb állami tévéadó, a TRT1 újabb nézettségi csúcsot vár.

A törököknek amúgy abból a szempontból speciális a helyzetük, hogy félig-meddig hazai pályán lépnek gyepre. Hiszen Németországban már évtizedek óta több millió török él. A stadionokban és azok környékén ők olyan hangulatot teremtenek, mintha valóban otthon játszanának a fiúk. Számos török híresség is a helyszínen buzdítja a csapatot. Így például az a Yagmur Tanrisevsin, akit mi, magyar nézők leginkább az Összetört szívekből ismerhetünk, ahol Aysét játszotta.

A csapat új mezében. Yagmur mellett Arda Güler a török válogatott legfiatalabb tagja

Yagmur hivatalosan is a török labdarúgó válogatott reklámarca. Például nem sokkal az EB előtt a focistákkal (és a női válogatott tagjaival) együtt mutatta be a csapat hivatalos új mezét, amiből természetesen ő is kapott néhány – a nevével ellátott – darabot.

Egy ilyen mezben pózolt többek között Budapesten a Szabadság-hídon is, akkor, amikor a törökök a Puskás Ferenc stadionban játszottak EB-felkészülési meccset a magyar válogatott ellen. Akkor mi győztünk. De azóta nagyot változott a világ…

Stadionon belül és kívül

Yagmur már hetek óta Németországban tartózkodik. Ott van minden meccsen, s hol a stadionokban belül, hol azokon kívül buzdítja zászlót lengetve a honfitársait, s persze magát a válogatottat is. Rengeteg híradásban szerepel, számos cikk foglalkozik vele, mint a focit talán legjobban imádódó színésznővel. Így nem csoda, hogy Yagmur népszerűsége néhány hét alatt az egekbe szökött a hazájában. És ez még fokozódik is, ha a török csapat nyer Hollandia ellen, s bejut az Európa-bajnokság elődöntőjébe.

.

Scroll to Top