Meghalt Matthew Perry – Csoda, hogy eddig élt

Los angelesi otthonában holtan találtak rá Matthew Perryre, a Jóbarátok Chandlerére. Az 54 éves színész súlyos drog- és alkoholproblémákkal küzdött, amelyekből tartósan sosem tudott kigyógyulni.

Perry – sajtóhírek szerint – a saját jakuzzijába fulladt bele, ami két dologra utalhat: vagy hirtelen fellépő szívelégtelenség végzett vele, vagy túl nagy mennyiségű alkoholtól, esetleg drogtól olyan öntudatlan állapotba került, hogy teljesen belecsúszva a masszázsmedencébe, bekövetkezett a fulladás. A halál pontos okát, s azt, hogy miként következett be vélhetően csak később fogják megállapítani, s lehet, a részleteket nyilvánosságra sem fogják hozni. Az idegenkezűséget az első vizsgálatok kizárták.

Perry 10 évadon keresztül keltette életre a Jóbarátokban Chandler Bing karakterét. A nemrégiben megjelent önéletrajzi könyvében azt írta, egyedül a kilencedik évad idején volt teljesen józan. Lényegében folyamatosan küzdött a szenvedélybetegségeivel, súlyos alkohol, s drogfüggő volt. A már említett könyvében megemlíti, volt, hogy olyan állapotban került kórházba, hogy az orvosok legfeljebb 20% esélyt adtak az életben maradására.

Perry azon tehetséges színészek közé tartozott, akik nem tudták kezelni a sikerekkel együtt járó népszerűséget, a betegségei mellett önértékelési gondjai is akadtak. Sem a szakmában, sem a magánéletben nem találta a helyét. A Jóbarátok mellett és után mozifilmekben is feltűnt. Ezek közül a legsikeresebb talán a Bérgyilkos a szomszédom (2000), s annak folytatása volt.

A színész fájdalmasan korán távozott közülünk. Nyugodjék békében!


Scroll to Top