Jönnek az RTL Árulói!

A brit változat akkora sikert ért el, hogy már bejelentették a második évadot

A hét második felében megtartott Big Picture konferencián rengeteg újdonságot jelentett be Kolosi Péter az RTL vezérigazgató helyettese. Köztük az egyik legérdekesebb egy nemzetközi szinten is rendkívül új formátum, a The Traitors, ami a magyar keresztségben Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban címet kapta.

Az eredeti formátum holland fejlesztés, s tavaly került először képernyőkre, azóta azonban a világ több helyére is eladták, többek között angolszász területeken is villámgyorsan rendkívül népszerű lett, így Nagy Britaniában a BBC is elkészítette a saját változatát, de ugyanez igaz például Ausztráliára is. A The Traitors nagyon hamar elérkezett hozzánk, ha minden igaz, az RTL a közeljövőben műsorára is tűzi Az Árulók – Gyilkosság a kastélybant, melyből a Big Picture-ön egy előzetest is levetítettek. Ebből – s persze magából a címből is – kiderül, hogy a nehezen meghatározható műfajú, krimi-thriller-celeb-realitynek nálunk is egy ódon kastély szolgál helyszínéül, ahol ismert embereknek meg kell találniuk, hogy közülük kik a gyilkosok, azaz az árulók. Mert a celebkoszorúban ott vannak azok a beavatottak, akik a többiekre vadásznak (természetesen csak játékból) abban a bizonyos kastélyban, a többség, az ártatlanok azonban mit sem tudnak a kilétükről. Az ártatlanok feladata, hogy nyomozva, szép sorban kiszavazzák maguk közül a gyanúsakat, s ha így végül megszabadulnak a gyilkosoktól, ők nyernek, ha viszont az őket folyamatosan félrevezető gyilkosok/árulók játékban maradnak, akkor ők viszik el a fődíjat, ami a BBC változatában nem kevesebb, mint 120 000 angol font, ami átszámítva nagyjából 50 millió magyar forintnak felel meg. Azt egyenlőre nem tudni, az RTL-nél mekkora lesz a fődíj, amin a győztesek osztozkodhatnak, de gyanítjuk, hogy több tízmillió lesz a tét.

A show egyik lényeges eleme, hogy celebek játszanak/küzdenek egymással, s ahhoz, hogy valaki jó legyen, bizony komoly színészi képességekre is szükség van. Az előzetesből kiderült, hogy Árpa Attilával, Nagy Zsolttal, Szabados Ágival, s a Nyerő párosból is ismert Henry Kettnerrel biztosan találkozhatnak majd a nézők a titkokkal teli kastély falai között.

Sok minden más is…

Az RTL-re más újdonságok is érkeznek. Így többek között a LEGO Masters, amiben – nem meglepő módon – időre kell a játékosoknak különböző formákat kirakniuk LEGO kockákból. A Big Picture-ön bemutatott előzetesből pedig pont az derült ki, hogy időből sosem lesz elég… A csatornán látható lesz Gundel Takács Gábor vezetésével egy új vetélkedő is, Az ugrás, aminek a nóvuma leginkább az, hogy ha egy, a stúdióban felépített, a magasba felhúzott függőhídon állva nem jól válaszolsz, s úgy ugrasz egyet előre, akkor megnyílik alattad a föld. A rendkívül hosszú című A város királynői – The Real Housewives of Budapest pedig ismét egy olyan műsor lesz, ami a gazdagok luxus hétköznapjait mutatja be.

Lesz újra Éden Hotel is, ha jól számoljuk, nyolc év kihagyás után. Ez a formátum a Viasaton és a TV2-n is látható volt korábban, ez az évad azonban már nem lineáris csatornára készül. Az RTL csoport streaming platformjára, az RTL+-re kerül majd fel.


Scroll to Top