Két Zámbó Jimmy érkezik az RTL-re

Alighanem a kiélezett nézettségi versenynek köszönhető, hogy az RTL+ talán legsikeresebb szériája rövidesen bemutatkozik magán az RTL-en is, azaz a nagyközönség is megtekintheti A Királyt, a Zámbó Jimmy életéről szóló sorozatot.

Hamarosan, egészen pontosan november 20-án, 21 óra 15 perckor indul A Király, aminek ez az első része valójában már látható volt a tévében, ám az azt követő kilenc epizódot csak az RTL csoport streamingplatformján, az RTL+-on lehetett megnézni. Most azonban magára az RTL-re érkezik a sikerszéria, ami számos díjat is begyűjtött, például a hazai szakújságírók által odaítélt Televíziós Újságírók Díját. Ráadásul nem csak maga a sorozat nyerte el a kis szobrocskát, hanem az egyik férfi főszereplő is, a fiatal Zámbó Jimmyt életre keltő Olasz Renátó. A történetben ugyanis ketten formálják meg az ikonikus énekest, az idősebb Jimmy bőrébe Nagy Ervin bújik.

A Királyról szinte sehol nem lehetett rosszat olvasni, a sorozatot még azok is dicsérték, akik magát az énekest nem nagyon kedvelték. Nem csoda, hogy az RTL csoportnál most látták elérkezettnek az időt a tévés bemutatására. Az RTL és TV2 között olyan éles a nézettségi verseny főműsoridőben a 18-49 éves korosztályban, az úgynevezett kereskedelmi célcsoportban, hogy ez elmúlt héten mindössze egy tized százalék volt a különbség a két csatorna nézettsége között.

A Két Jimmy és a két Edit asszony

A Király helyén eredetileg A Mi kis falunkat ismételte volna meg az RTL, legalábbis a tévéújságokban ez jelent meg. Ám a mai napon a csatorna a változtatás mellett döntött. November 20.-tól, hétfőtől csütörtökig kerülnek majd adásba A Király egyes epizódja. Az pedig könnyen megtörténhet, hogy ez a széria lesz az, ami átbillenti a mérleget, s ezekben a hetekben az RTL nyeri majd a nézettségért folytatott küzdelmet.

Persze sok múlik még a csatornán ugyanezen a napon bemutatkozó másik két új műsoron is. Az RTL-en A Király előtt debütál Az árulók – Gyilkosság a kastélyban című krimi-reality, a Jimmys sorozat után pedig indul az Éden Hotel.

Scroll to Top