Folytatódik Az Aranyifjú!

A jó hír az, hogy nem csak ősszel a TV2-n, hanem Törökországban is, a harmadik évaddal.

Az utóbbi időben eléggé kétséges volt, hogy az Afra Saracoglu és Mert Ramazan Demir nevével fémjelzett drámasorozatnak lesz-e következő évada, vagy az Isztambuli forgatások leállnak idén május végén, s ezzel véglegesen befejeződik a történet.

Az elmúlt hónapokban bőven gyülekeztek fellegek a produkció felett. Év elején attól volt hangos a média, hogy a főhősöket, Seyrant és Feritet alakító Afra Saracoglu és Mert Ramazan Demir csúnyán összevesztek, s már nem is akarnak együtt kamerák elé állni. Aztán szerencsére ők kibékültek. Ekkor azonban a sorozat nézettsége kezdett el esni. És hiába cserélték le az írókat és a rendezőket is többször, a közönség érdeklődése csak átmenetileg javult.

Most már szent a béke közöttük

A Telenovella magazinban mi is arról írtunk nemrég, komoly veszélyben van a folytatás, s nem tűnik valószínűnek, hogy a nyári szünetet követően augusztus végén – szeptember elején belekezdenek a harmadik szezon felvételeibe.

Nemrég jött a hír

Ám a negatív előjelek ellenére a napokban nagyon jó hírt kaptak a széria rajongói. Az egyik legjobban értesült török bulvár-újságíró, Birsen Altuntas osztotta meg az információt a nagyközönséggel, miszerint a gyártó cég, az OGM és a Star TV eldöntötték, nem zárják le idén májusban a történetet. Pontosabban a második évad ugyan befejeződik, de ősszel jön a harmadik.

Indoklásként azt hozták fel, hogy az utóbbi hetekben újra nőtt az érdeklődés a történet iránt, javultak a nézettségi adatok. Mi megnéztük, s az elmúlt hetekben 5-6 millió embert ültetett le a készülékek elé Az Aranyifjú, ami valóban jó eredmény. Bár a korábbi nagy versenytársat, a Kizilcik Serbetit (Áfonyaszorbé), amellyel az előző szezonban még versenyeztek a péntek estékért, így sem tudják megszorongatni Afráék. (A Kizilcik Serbeti nézettsége mostanában 7-9 millió fő közé tehető.) De a második helyet ismét sikerült megszereznie az Aranyifjúnak a pénteki nézettségi versenyben, ami szintén nagy szó, s remény van arra, hogy ezt meg is tudják tartani a szezon, azaz május végéig.

Még legalább egy bő évig forogni fognak a kamerák

Mindenesetre a javulásnak az lett a következménye, hogy berendelték a széria harmadik évadát, ami nyilván hazánkban is képernyőre kerül majd. De nálunk, pontosabban a TV2-n először még a Törökországban most látható második évad indul el. Információink szerint valamikor októberben.

Scroll to Top