A Testvéreket már közel 100 országban vetítik!

Nem csak nálunk népszerű a most már negyedik éve tartó történet.

Pontosan nehéz összeszámolni az ilyet, s a gyártó cég üzleti titokra hivatkozva nem is mindig ad ki erre vonatkozóan pontos információt, de mi jelenleg már biztosak lehetünk abban, hogy az elmúlt évek során a Testvéreket (eredeti címén: Kardeslerim) csaknem 100 külföldi tévécsatorna vásárolta meg, s ezek döntő többségében jelenleg is vetítik.

Magukat az országokat felsorolni is hosszú lenne. Kelet-közép Európa mellett talán az arab világban a legnépszerűbb az eredetileg négy testvér története, de fekete-Afrika államaiban (Szudán, Szomália és még sorolhatnánk) is egyre több helyen lehet látni. Ahogy Ázsiában is számos helyen vetítik, s a közel 150 milliós Oroszországba is eljutott a sorozat.

Latin-Amerikában szinte nincs hely, ahol nincs műsoron. Nyugat Európában is több országban sugározza, leginkább Spanyolországban produkál kiemelkedő közönségarányt. Ott akkora kedvenc a Testvérek, s olyan nagy sztárnak számítanak az egyes szereplők, hogy nem véletlen, többek fejében megfordult az is, hogy Spanyolországban próbálnak szerencsét.

Ennek – mint tudjuk – lett egy olyan negatív következménye is, hogy a szériában Dorukot játszó Onur Seyit Yaran azért is szállt ki a negyedik évad elején a színészgárdából, mert megpróbálta Spanyolországban folytatni a karrierjét. De az isztambuli látogatásaink során az Ömert életre keltő Yigit Kocak is megemlítette nekünk, nagyon vonza őt is a lehetőség, hogy egyszer kipróbálja magát egy spanyol sorozatban. Ő azonban megnyugtatott minket, s minden rajongót is, amíg tart a Testvérek, nem fogja otthagyni a csapatot.

Az évek során több főszereplő is távozott

A kérdés csak az, meddig tart a széria. Nagyon sokan várják már, hogy a török ATV bejelentse, a mostani évad fináléja az egész történet végét jelenti-e majd, vagy szeptemberben újra beindulnak a kamerák, s a rajongók készülhetnek az ötödik szezonra. Az erről szóló bővebb írásunkat itt találják: https://telenovella.hu/a-junius-8-an-sugarzott-resz-lesz-a-testverekbol-a-legutolso/

De hogy visszatérjünk a címünkben foglaltakra: az mindig jó jel, ha nagy a külföldi érdeklődés egy sorozat iránt. Ez növeli az esélyét annak, hogy a török gyártó cég belevág még egy újabb évadba…

Scroll to Top