A …szomszéd tehene Verája ide-oda tologatja a lelkét

Az RTL új napi sorozatának s színésznője, Laips Erika szerint hatalmas a nyomás az anyukákon, hiszen annyi helyen kellene megfelelniük, hogy az szinte lehetetlen. Erika azt mondja, olykor meg kell tanulni elengedni bizonyos dolgokat. Ő is igyekszik ezt tenni.

Nem csak … a szomszéd tehenében alakít édesanyát a csinos színésznő, hanem a való életben is az: Kárász Vera megformálójának két kislánya született. Ugyan Erika imádja, hogy anyuka lehet, szerinte pont az édesanyák azok, akiknek iszonyúan sok a teher a vállukon. „Én szeretném azt hinni, hogy egyre kevésbé akarok megfelelni, de valahol az ember mégis mindig mindennek meg akar. Az oviban, a bölcsiben, a háztartásban, a konyhában, a hivatásában. Bevallom, nem is tudom, hogy bírnám, ha naponta kötött munkaidőben kellene teljesítenem. Hiszen egy bölcsis és egy oviskorú gyermek, egy folyton készenlétben lévő szülőt igényel” – magyarázta Erika, majd hozzátette, a forgatások idejét vagy egy próbafolyamatot jó előre meg lehet tervezni, mert a férje, a nagyszülők, pótnagyszülők mind ugrásra készen állnak. „És amikor vége, akkor mindenki „visszakapja” anyát. De ezen idő alatt, tudni kell elengedni. A sütést, a vasalást, a rendet. Helyette lehet rendelni kaját vagy hívni takarítónőt. Hogy miért? Azért, hogy az ember ne bolonduljon meg.”

Ahogy Erikának, Verának sem mindig könnyű otthon

A színpad az igazi terepe

Erika arról is mesélt, hogy főleg a zenés színház az, amit nagyon szeret csinálni, s ez az a műfaj, ami leginkább megköveteli pontosságot. „A koreográfia, az ének pontosan kijelöli a prózai jelenetek tempóit is, de jó esetben azért minden előadásnak megvan a bepróbált, begyakorolt ritmusa, ami nélkül mesélte a színésznő, majd hozzátette – Rendszeren belül maradva azért mégis az a legizgalmasabb, amikor játszhatsz a saját és a kollégáid aktuális érzelmeivel, a közönség reakcióival, hogy tologathatod ide-oda a lelkedet.”

Erika nagyon élvezte az RTL közkedvelt sorozatának forgatását, ám színházi színésznőként voltak dolgok, amikhez neki is hozzá kellett szoknia, amikbe bele kellett tanulnia

Scroll to Top