A három nővér írónője alakítja Nesrint, a lányok anyját

Nem megszokott, hogy egy történet megálmodója szerepet vállal a könyvéből készült sorozatban.

A három nővér nem csak sorozatként sikeres, hiszen először regény formájában adták ki, ami igen hamar bestseller lett Törökországban. Az persze bevált formula, hogy a népszerű könyvekből filmadaptáció készül, de az ritka, hogy maga az író is szerepel benne.

A három nővér írója, Iclal Aydin a sorozatban a lányok édesanyját, Nesrint alakítja. Bár nem ez az első szerepe, hiszen korábban mi is láthattuk őt Hasretként a Sorsok útvesztőjében, a saját elmondása szerint nem volt könnyű dolga, Nesrin megszemélyesítésével.

„Nem volt egyszerű Nesrin bőrébe bújnom, de végül sikerült úgy megformálnom őt, hogy elégedett lettem a végeredménnyel. Amikor a regényeimet írom, mindegyik szereplőt elképzelem a fejemben, Nyilván volt egy kép bennem Nesrinről és persze a lányokról is. Érdekes volt végignézni a sorozat munkálatainak a kezdetén, hogy a színészek és a karakterek, hogyan forrnak egybe. Úgy láttam, ez számomra volt a legnagyobb kihívás” – árulta el a 52 éves írónő.

Iclal, amint a regényeit dedikálja

Nem így tervezte

Iclal Aydin mindig is képernyőre szánta A három nővért, azonban az élet úgy hozta, hogy először regényként adták ki a történetet. „Szerettem volna, ha egyből sorozat készül belőle, de végül könyvként jelent meg először. A sztorim kezdetben valamiért jobban érdekelte a kiadókat, mint a producereket. A mai világban az emberek elhidegülnek egymástól, a törtetés, a kíméletlen küzdelem a pénzért, s a pozíciókért mindennaposnak számít, ugyanígy a vulgáris nyelvezet is. Én már nagyon hiányoltam a szeretetet, odaadást, kedvességet. Egy ezekről az értékekről szóló történetben gondolkodtam, ezért vágtam bele A három nővér megírásába. Úgy éreztem, nem csak nekem hiányozhatnak ezek a dolgok a mindennapokból.

A három nővér az egyik legkedvesebb története

És úgy tűnik igazam lett, hiszen a regényem után most a sorozatnak is hatalmas a rajongótábora. Amikor a forgatás elkezdődött nem tudtam megállni, hogy ne sírjam el magam. Potyogtak a könnyeim a meghatottságtól. Akkor értettem meg, az álmom, hogy ebből a történetből sorozat legyen, megvalósult” – nyilatkozta a számára oly kedves történetéről Iclal Aydin.

Scroll to Top