Új török sorozat érkezik a Dunára

Június 21-én veszi kezdetét a Melissa, a Zöld völgy lánya, s innentől kezdve minden hétköznap látható lesz.

A sztori nem új, hiszen a z első világháború előtt alkotó Lucy Maud Montgomerey, kanadai írónő regényét, az Anne a Zöld orombólt már elég sokszor feldolgozták a tévéképernyőkön is. A mostani török adaptáció leginkább a 2017 ás 2019 között leforgatott kanadai-amerikai drámasorozaton, Anne otthonra találon alapul. Ezt amúgy nemrégiben vetítette le a Duna.

Az alapkoncepció a török verzióban is ugyanaz, vagyis adott egy cserfes, s nagyon okos, ám kicsit szertelen leány, aki nem ismeri a szüleit, egy gyerekotthonban él, de minden vágya az, hogy valahol szerető családra leljen.

Anne Shirley Zöld oromból

Ahogyan a török sorozat címe is mutatja, ez alkalommal Anne Shirleyt Melissának hívják, s azoknak, akik már nagyon is jól ismerik a történetet, jó hír, hogy a Melissa, a Zöld völgy lánya az eredeti regénytől, s az Anne otthonra találtól is eltér egy kicsit. A címszerepet egy olyan török gyerekszínész, Beren Gökyildiz játssza, akit mi, magyar nézők is jól ismerhetünk. Leginkább Az én lányom című szériából, amit pár éve a TV2 vetített le, s amiben Beren Bugra Gülsoy lányát keltette életre.

Az én lányom forgatását 2019-ben fejezték be, a Melissa, a Zöld völgy lánya pedig igen friss, a 73 epizódját tavaly vetítette le a török Show TV. Így értelemszerűen Beren már nagyobb, majdnem 14 éves.

A török sorozatoktól megszokhattuk, hogy hetente egyszer sugározzák őket, s egy-egy epizód rendkívül hosszú, nem ritkán háromórás. A Melissa, a Zöld völgy lánya (eredeti címén: Yesil Vadin’nin Kizi) e tekintetben rendhagyó, ugyanis tavaly nyáron és ősz elején naponta jelentkezett a török Show TV-n, s a részek nagyjából másfélórások voltak.

A Dunán június 21-től szűk egyórás epizódokban vetítik a szériát, ebédidőben, 13:00-ás kezdéssel. Pontosan nehéz kiszámolni, de a tippünk az, valamikor 2025 februárjában érkezik majd el a finálé.

.

Scroll to Top