Tóth Gabi boldogsága nem nagyon érdekli a nézőket

Először mutatta meg hivatalosan az új párját

Múlt vasárnap nem csak a Sztárbox ringjében zajlott összecsapás az RTL képernyőjén. Az egymást püfölő celebek előző héten ugyanis komoly fölénnyel nyerték a nézettségi versenyt, s hogy ez ne következzen be újra, a TV2 mindent bevetett. Többek között azt, hogy náluk a Sztárban sztár leszek! színpadára lépett Tóth Gabi, aki ezúttal nem csak énekelt, hanem táncolt is, ráadásul mindezt az új szerelme, Papp Máté Bence oldalán tette meg, s azt is elmondták, nagyon boldogok együtt… De a nézők többsége nem az ő show-jukat választotta.

Az úgynevezett kereskedelmi célcsoportban, azaz a 18 és 49 év közötti tévénézők között óriási különbség mutatkozott a tekintetben, hogy hányan választották a Sztárboxot, s hányan a vele egy időben futó Sztárban sztár leszek!-et, melynek a vége felé Gabi és Máté előadták az előadnivalójukat. A számok nyelvére lefordítva, a Sztárbox 429 000 nézőt csábított a képernyők elé, a TV2 énekes tehetségkutatója viszont csak 219 000 embert. Ez óriási különbség, ráadásul az olló éppen akkor nyílt ki a legjobban a két csatorna között, amikor Tóth Gabiék színpadra léptek, ekkortájt jó néhányan elkapcsoltak a Sztárboxra, ahol éppen Istenes Bence szállt ringbe Schobert Norbikával, akit most már nem illik Norbikának nevezni, mert férfiasan helytállt a kötelek között.

Bence és Norbi Junior meccse sokkal jobban érdekelte a nézőket

Mivel a Krausz Gábortól válófélben lévő Tóth Gabi és szerelme fellépésének kétségtelenül volt egy kis pikantériája, érdemes azt is vizsgálni, a TV2-n egy nappal korábban, azaz szombat este látható Dancing with the Stars, amelyben Krausz Gábor Mikes Anna oldalán táncolt, vajon mekkora nézettséget szállított. Nos, megállapítható, hogy Gábor és Anna párosa jobban érdekelte a közönséget, a DWTS ugyanis a kereskedelmi célcsoportban 239 000 fős nézettséget produkált.

Egyértelműen megbukott tehát az a teória, hogy Tóth Gabi valamiféle nézőmágnesként működne. Sőt – ha lehet ilyet mondani –, inkább taszította a nézőket. Gabinak, mint sztárnak, az ismertsége kétségtelenül továbbra is óriási, ám a népszerűsége, a megítélése már nagyon más kérdés. Ahogyan a válását „menedzselte”, az nem nagyon szimpatikus az embereknek. És akkor még finoman fogalmaztunk. Persze mindenkinek szíve joga úgy élni az életét, ahogyan akarja, de egy celebnek azt is el kell fogadnia, hogy erről a közönség véleményt alkot. Gabinál pedig alighanem ott a baj, hogy nemrég még azzal harsogta tele a médiát, hogy Istennek köszönheti a csodát, amit a családja és a férje, Krausz Gábor jelent a számára, akit sokszor még akkor is csak bámulni szokott éjszakánként, amikor Gábor alszik, s boldog, hogy egy ilyen szép és csodálatos férfi a párja. Nos, ebből a csodából hirtelen kilépni azzal a szlogennel, amit most hangoztat, hogy: „Merjünk bátrak lenni!”, sokak szemében eléggé hiteltelen, mert az nem túl hihető, hogy volt egy életem szerelme, de aztán hirtelen lett egy másik…

Gábor a produkciójuk után boldogan ölelte magához Mikes Annát

Azon sincs mit csodálkozni, hogy az emberek sokkal inkább szimpatikusnak találják Krausz Gábort, akivel a DWTS kapcsán egy hosszabb interjút is olvashatnak a holnap megjelenő Telenovella magazinban, melyben azt is érinti, hogyan tudja feldolgozni ezt, a számára kétségtelenül nehéz időszakot. És ha már az interjúknál tartunk: a Telenovellában a nézettségi versenyben taroló Sztárbox több szereplőjével is található egy-egy beszélgetés. Így például a vasárnapi női meccs mindkét résztvevőjével, a győzelmet bezsebelő Dobos Evelinnel, s a vesztes féllel, azaz Sáfrány Emesével, valamint azzal az Istenes Bencével is, aki nem csak Schobert Norbi Juniort küldte padlóra, hanem képletesen a Tóth Gabi–Papp Máté Bence párost is.

Visszatérve még a nézettséghez: ha nem a kereskedelmi célcsoportot vizsgáljuk, nem annyira utcahossznyi a Sztárbox előnye. Teljes népességben 811 000 fő tekintette meg a celebek bokszmeccseit, míg a Sztárban sztár leszek!-et 753 000 fő választotta. A teljességhez pedig az is hozzátartozik, hogy a 18–49 évesek között a nézettségi versenyt brutális fölénnyel nyerő Sztárboxot teljes népességben két TV2-s műsor is megelőzte. E tekintetben a hét legnézetteb műsorszáma A Nagy Ő lett 888 000 nézővel, második pedig a Dancing with the Stars, ami 838 000 embert ültetett le a képernyők elé.  

Scroll to Top