Súlyos balesetet szenvedett a Bátrak földje főhősnője

Júlia a Bátrak földje Rokoczay Annájaként

Szörnyű baleset miatt kellett félbeszakítani péntek este a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia előadását. Két színész is nagyos súlyosan megsérült. Az egyik közülük a 29 éves Szász Júlia, aki három évvel ezelőtt a Bátrak földje főszereplőnőjét, Annát keltette életre, nemrégiben pedig A besúgó egyik meghatározó karakterét alakította.

A baleset körülményei jelenleg még tisztázatlanok. Annyi biztos, hogy a szerencsétlenség a függöny mögött történt, az előadás két szereplője egy, a darab egyes jeleneteihez használt állványzatról esett le, nagyjából négy métert zuhantak, több csontjuk is eltört. A mentők szerencsére villámgyorsan a helyszínre érkeztek, s kórházba szállították Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót. Mindkettőjüket megműtötték, az állapotuk súlyos, de nem életveszélyes.

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Nemzeti Színházban

Eddig a tények, amelyeket a Nemzeti Színház is megerősített az esettel kapcsolatos közleményében. Azt is írták, a baleset körülményeit vizsgálják. Innentől inkább már feltételezések következnek: egyesek azt állítják, hogy a Rómeó és Júliánál használt díszletelemek, így köztük az érintett állványzat nem voltak hibátlanok, néhány sajtóorgánum arról is írt, voltak, akik egyenesen életveszélyesnek nevezték azt, s állítólag erre fel is hívták a színház igazgatójának, Vidnyánszky Attilának a figyelmét. Mások szerint a baleset amiatt következett be, mert Horváth Lajos Ottó, akit többek között az Üvegtigris filmek Sanyijaként ismerhet a nagyközönség, a magasban megszédült, s mivel éppen a karjaiban tartotta Szász Júliát, együtt zuhantak a mélybe. Jól értesültek azt is megjegyezték, a 60 éves színész az utóbbi időben több beugró szerepet is vállalt, túlterhelt és fáradt lehetett, s a szerencsétlen eset akár erre is visszavezethető.

A részletek nyilván majd a későbbiekben derülnek ki. A lényeg, hogy a két színész mielőbb felépüljön, bár úgy néz ki, arra, hogy újra színpadra állhassanak hosszú hónapokat kell várni.

.

Scroll to Top