Nem csak az RTL-en, a Netflixen is arat a halál

Soha nem látott pénznyeremény a tét

Érdekes egybeesés, hogy az RTL-en jelenleg a Sztárbox mellett Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban krimi-reality a legnépszerűbb tartalom, pár napja pedig a Netflixre is felkerült egy hasonló játék, amit 456 résztvevő kezdett el, ám végül csak egy maradhat. A többiek meghalnak, mint az ugyanazon című Squid Game-ben.

A Squid Game: The Challenge valójában egy játék, amiben – csúnya szóval – csak játékból halnak meg a résztvevők. Ugyanúgy, mint az RTL-es Az Árulókban. Persze azért bőven vannak különbségek, az egyik például a pénzdíj mértéke. Az Árulókban a max. nyereményösszeg 20 millió forint, az angol game show-ban viszont minden kiesett (elhalálozott) játékos után nő a nyereményalap 10 000 dollárral, s így bizony könnyen kiszámolható, hogy ott az az egy, aki mindet visz, több, mint 4 és fél millió dollárral lesz gazdagabb, ami forintban bő másfél milliárdnak felel meg, ami már egy izmosabb lottó ötössel is felér.

Biztosan sokan emlékeznek még magára a Squid Game-re, ami a magyar keresztségben a Nyerd meg az életed címet kapta. A koreai fikciós sorozat bő két évvel ezelőtt hódított a Netflixen, s valóban arról szólt, hogy a hasonló számú résztvevő élet-halál játékot folytatott, s az az egy, aki a végére maradt tényleg mesés vagyonnal távozott, a többieket viszont lelőtték a játékmesterek. Eljátszani a halált nyilván egészen más, s ebben a vonatkozásban az angol gyártó cég által elkészített reality más izgalmi szinten mozog, bár azon is érdemes elgondolkodnunk, hogy az eredeti sorozatban sem haltak meg igaziból a színészek…

Az RTL-en is van bőven gyilkosság, de kevesebb, mint a Squid Game-ben

Mindenesetre a feszültség itt is adott, az ember hajlamos már az elejétől drukkolni ennek-annak, de ebben a játékban tényleg úgy hullanak az emberek, mint a legyek. Akik látták a sorozatot, tudják, hogy nem csak bátorság, ügyesség és ész kell a különböző feladatok és próbák túléléséhez, hanem sokszor nem kis adag szerencse is. Az első két játék (aminek a végére a mezőny több, mint a fele elhalálozik) tök ugyanaz, mint a koreai szériában, azaz elsőre megkapjuk a piros és a zöld lámpát, s aki nem jól fut, golyót érdemel. Aztán sütikből kell kifaragni a különböző alakzatokat (kör, háromszög, csillag, esernyő), így akik megmaradnak, készülnek a sorozat harmadik játékára, a kötélhúzásra. Az erősek összerendeződnek, hogy legyőzzék a gyengéket, kb. úgy, mint a sorozatban, s itt is vannak olyanok, akiknek nem csak a mindenáron való továbbjutás lebeg a szemük előtt, és bevesznek idősebbeket és gyengébbeket is a csapatukba. Majd jön a game show egyik nagy csavarja: a harmadik játék nem a kötélhúzás…

Ugyanazok a játékok, amiket már megismertünk. De csak egy ideig

A Netflix nagyon sokat vár a Squid game: The Challenge-től, amit az is bizonyít, hogy nem egyszerre pakolták fel az összes részt, sőt, nem is két részletben, ahogy mostanában az igazán nagy címeiknél szokás. Az első öt epizód már látható, a következő négy november 29-én érkezik a kínálatukba, az utolsó részt pedig a mikulás hozza el december 6-án. Nem lőttek mellé, mert a Nyerd meg az életed: A Kihívás már a premierje másnapján a Netflix nézettségi listájának az élére ugrott, s van egy olyan tippünk, hogy hetekig nem is fog elmozdulni onnan, ahogyan azt anno a koreai sorozat is tette.

.

Scroll to Top