Ezért buknak el Az Árulók árulói

Kezdetektől fogva gondban voltak

A RTL-en esténként látható krimi-reality nézőinek feltűnhetett, hogy milyen gyorsan lepleződnek le a műsor gyilkosai. Nevezhetnénk ezt véletlennek, vagy mondhatnánk azt, a többiek, azaz az ártatlanok túl jó nyomozók, de a valóságban inkább más okok állnak a háttérben.

Bár voltak olyan játékosok, akik a forgatások előtt megnézték vagy legalábbis belenéztek Az Árulók más országokban már levetített változatába, de ezzel együtt is elmondhatjuk, hogy az első napon kijelölt gyilkosokat váratlanul érte, hogy ebbe a szerepbe kényszerültek. Ahogyan a játékmester megérintette a vállukat, csak perceik voltak, hogy felkészüljenek, ezt követően mindenki szeméről lekerült a kendő, s nekik a lehető legtermészetesebben kellett volna viselkedniük, hogy ne hívják fel magukra a figyelmet. Az azonban gondot okozott, hogy semmiféle minta nem volt előttük, azaz nem tudták, ebben a helyzetben mi lenne a normális/elvárható viselkedés, legfeljebb nézhették, mit is csinálnak az őket körülvevő ártatlanok.

Az egyik legjobb nyomozó, Nádai Anikó

Krajnyák Luca olyannyira nem tudta összeszedni magát, hogy szinte azonnal lelepleződött. A másik két, eredetileg kijelölt gyilkos egy idő után már váltott, s rájött, nem elég csak lézengeni, szervezkedni kell, másra kell terelni a gyanút, de addigra már többen is rájöttek a valóságra. Így például Dobos Evelin, Nádai Anikó és Tóth Szabi is kerek perec kijelentették: biztosak benne Luca mellett Nagy Zsolt és Görög Zita a másik két áruló. S bár a gyilkosok szervezkedése egy éjszaka erejéig még bevált, s az ártatlanok félrevezetett részévél sikerült Szabit hazaküldeniük, de az énekes távozása, és az, hogy kiderült, ő bizony ártatlan, lényegében Zita lelepleződését is jelentette. Vagyis, ha nem adja fel megtörve a játékot, valószínűleg nagyon hamar ellene fordult volna a többség. Ha tippelnünk kellene, azt mondanánk, Nagy Zsolt sem húzza sokáig. Egyszerűen mire Zitával együtt megértették, miről is szól ez a játék, s hogyan kell taktikázni, már túl sok árulkodó jelet hagytak maguk után… Ez alighanem az első gyilkosok sorsa, s nyilván más lesz a helyzet, ha már a második vagy a harmadik évadot nézzük majd ebből a formátumból. Hiszen lesz minta a játékosok előtt a tekintetben, mit hogyan kell csinálni, s milyen hibákat tanácsos elkerülni.

No, és teljesen más a helyzet az újdonsült árulónkkal, Szalay Bencével, akinek egy éjszakája volt átgondolni, mit, s hogy tegyen, ráadásul mivel ő eddig ártatlanul játszhatta az ártatlant, nem igazán terelte magára a gyanút. Azt már látjuk, hogy ügyesen játszik, így benne megvan a lehetőség arra is, hogy hosszú ideig, akár az egész műsor végig az orránál fogva vezesse az ártatlanokat…

.

Scroll to Top