Matthew Perry exbarátnője az orvosokat okolja a színész haláláért

A Jóbarátok Chandlerjének holttestére tavaly októberben, a Los Angeles-i otthonának jakuzzijában találtak rá, a hatóságok pedig azóta vizsgálták a halálának körülményeit, de a boncolási jegyzőkönyv nyilvánosságra kerülése után a Los Angeles-i rendőrség megerősítette, már nem foglalkoznak az üggyel.

Emellett a megyei halottkém is megerősítette a honlapján, hogy a Matthew halálával kapcsolatos ügyet „lezártnak” tekintik. A boncolás eredménye megállapította, hogy az 54 éves színész halálát a ketamin akut hatása okozta, míg a fulladás, a koszorúér-betegség és a buprenorfin (egy opioidfüggőség kezelésére használt gyógyszer) hatásai szintén hozzájáruló tényezőként szerepeltek.

Bár Matthew halálát balesetként tüntették fel, egykori barátnője, Kayti Edwards a boncolási eredmények nyilvánosságra kerülése után kiterjedtebb rendőrségi vizsgálatot követelt. Matthew (aki a hírek szerint 19 hónapja volt józan a halála előtt) ugyanis ketamininfúziós terápiát kapott a depressziója miatt, az utolsó kezelésére azonban egy héttel a halála előtt került sor, ami azt jelenti, hogy a szervezetében lévő gyógyszer nem innen származott. Vagyis máshonnan szerezte be a ketamint.

„Az ő fejében ez nem drogozás volt”

Kayti Edwards a színész személyi asszisztense volt korábban

Kayti Edwards így nyilatkozott The US Sun nevű amerikai napilapnak: „Nem hiszem el, hogy csak megfulladt a jakuzzijában. Hogy miért? Mert biztos vagyok benne, hogy Matthew a fejében ezt az orvos által felírt ketamininfúziót nem kötötte össze a drogfüggőséggel, nem úgy élte meg, mintha az utcára ment volna cracket vagy heroint venni. Szerinte ettől ő még tiszta volt. És valószínűleg ez volt számára az ugródeszka, hogy visszatérjen a drogokhoz. Nem lepődtem meg, amikor kijött a halottkém jelentése. Már tudtam, hogy mi volt az ok, így nem volt sokkoló számomra. Nem voltam ott, így nem tudom, pontosan mi történt, de ismerem Matthew-t, mint embert és barátot, és ismerem a mintákat is, amelyek ehhez vezettek. Már messziről láttam, hogy az élete utolsó néhány hetében nem volt rendben. A józan emberek, akik ismerték őt, soha nem lógtak vele, amikor be volt tépve, így nem láthatták a jeleket.”

Scroll to Top