Makranczi Zalán: Jó lenne egy második évad a Renitensből!

A renitens Attilája boldogan mesélt nekünk arról, mennyire élvezte a sorozat forgatását s azt, hogy kitalálhatott magának egy nyomozói stílust. A színész elárulta, ugyan az általa alakított Attila kifejezetten precíz és rendszerető ember, Renáta nagy hatással van a mindennapjaira. Ám, hogy ő egyszer bőrtangában flangáljon? Na, azt nem tudná elképzelni.

Zalán azt mondja, nem akar álszerény lenni, de forgatás közben azt érezték, hogy itt most eléggé jól állnak a csillagok, és valami működik. Attila megformálója természetesen eljátszott a gondolattal, hogy milyen jó lenne a második évadot is leforgatni, pláne ugyanezekkel az emberekkel. „Profi, kedves és jófej volt mindenki, öröm ilyenkor a munka! Például amikor nálunk azt mondja a rendező, hogy vegyük fel a jelenetet, az operatőr pedig, szól, hogy elnézést, még nincs kész, a rendező erre nem azt válaszolja, hogy nem érdekel, hiszen volt rá idő, hanem hogy mindenki állj, az operatőr dolgozik még, komponálja a képet. Szerintem ez marhára látszik, mert annyira gyönyörű képek vannak benne, ettől is olyan különleges ez a sorozat” – mesélte lelkesen Zalán, aki számára nagyon izgalmas volt, hogy

A renitens forgatásai alatt egy kicsit beleláthatott a rendőrök életébe. „Én ezt a részét is imádtam. Kitaláltam egy saját nyomozói stílust. Persze biztos, hogy van, aki így csinálja, de nekem nem mondta el senki, hogyan kell valakit például kihallgatni. Én gondoltam ki, hogy Attila ezt hogyan csinálná” – magyarázta lelkesen a színész: „Neki az a legnagyobb baja, hogy amíg nincs minden lefotózva, megőrül, ha valaki hozzáér a tárgyakhoz. Attilának az kell, hogy mindent normálisan dokumentáljanak” – tette hozzá Zalán, aki nem tartja magát ennyire rendszerezőnek és rendszeretőnek: „A feleségem, Dóri egy kicsit ilyen, de felőlem, ha lerakunk valamit a padlóra, az ott is maradhat.”

Egymásba szerethetnek?

Zalán és A renitens másik főszereplője, Gáspár Kata immár tizenöt éve ismerik egymást. Amikor a színésznő elkezdte a pályáját, Zalán akkor szerződött a Nemzeti Színházba, és végül Kata is ottmaradt. „Gyakorlatilag abban az öt évben majdnem minden darabban együtt szerepeltünk. A mizantrópban is, ekkor találkoztunk a feleségemmel, Dórival. Később Székesfehérvárra mentem, ahol Kata apukájával (a színész Gáspár Sándor – a szerk.) játszottam, és oda is jött rendszeresen. Ha valakivel ilyen jó a kapcsolatod, ha ennyire ismered a másikat, azzal könnyebb együtt dolgozni, és erősebb a kémia is.” Amikor megkérdeztük Zalánt, elképzelhetőnek tartja-e, hogy Renáta és Attila között elkezd majd valami kialakulni, mosolyogva ezt felelte:

Zalán és Gáspár Kata már sok éve összeszokott páros

„Szerintem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy minden ilyen típusú sorozatnak az a lényege, hogyan kezd el a két karakter egymás felé közelíteni. Miként lesz például Attila egy kicsit lazább. Persze ő soha nem lesz az az egy szál bőrtangában mászkálós pasi” – mondta el Zalán, mire emlékeztettük, hogy azért Attilát már láthattuk a szériában alsónadrágban is. „Igen, ez így van” – nevetett fel a színész, aki úgy véli, egymásba szerethet két olyan ember, akik ennyire különbözőek, hiszen mindez annak a kérdése, hogymennyire toleránsak. „Ha tisztában vagyok azzal, hogy milyen hülyeségei vannak az illetőnek, és nekem is vannak ugye hülyeségeim, akkor megtörténhet. Ehhez önismeret kell és a másik elfogadása.”

Scroll to Top