Kiderült, miben halt meg Matthew Perry

Az 54 éves színész holttestét október 28-án találták meg a jakuzzijában, akkor azt állapították meg, hogy a halálát fulladás okozta. Sokan azt hitték, hogy a Jóbarátok Chandlerje drogtúladagolás áldozata lett, de valójában akkor már 19 hónapja tiszta és józan volt.

Nemrég Matthew Perry halálát hivatalosan is balesetnek minősítették, és megállapították, hogy egy ketamint tartalmazó gyógyszer akut hatása áll a szerencsétlenség mögött. Emellett megemlítették a színész koszorúér-betegségét, valamint az opioidfüggőségének kezelésére használt buprenorfin hatásait is. Az orvosszakértő megjegyezte, hogy a Jóbarátok egykori sztárja depresszió kezelésére ketamininfúziós terápiát kapott, az utolsó kezelése pedig másfél héttel a halála előtt volt, de ez nem okozhatta a halálát, mivel a ketamin csak három-négy órán át marad a szervezetben.

Raffi Djabourian orvosszakértő a következőket írta: „A halála utáni vérmintákban talált magas ketaminszintek mellett a fő halálos hatást mind a szív- és érrendszeri túlstimuláció, mind a légzésdepresszió okozhatta.

Túl sokáig tartott az önpusztítás

Az orvos az is feljegyezte, hogy a Matthew-nak korábban tüdőtágulása, cukorbetegsége és kábítószerfüggősége volt, de állítólag 19 hónapja tiszta volt, ugyanakkor, noha hosszú évekig erős dohányfogyasztó volt, már egy ideje egyátalán nem dohányzott. A jelentés azt is megerősítette, hogy Perry szervezetében nem volt alkohol, metamfetamin, kokain, heroin, PCP vagy fentanil a halálának időpontjában.

A vizsgálat azt is megállapította, hogy Matthew-nak krónikus májzsugorodása volt, ami a májzsugor előjele, a veséiben pedig nefroszklerózist találtak, ez a szövetek megkeményedését jelenti, amit a hosszú távú kábítószer-használat és a hosszú ideje fennálló magasvérnyomás-problémái okoztak. Vagyis hiába szokott le egy ideje a drogokról és egyéb káros szenvedélyeiről, a szervei már olyan szinten károsodtak, hogy nem volt visszaút.

Scroll to Top