Kártérítést követelnek a Squid Game: A kihívás súlyosan sérült játékosai

A Nyerd meg az életed (Squid Game) a Netflix eddigi legnagyobb sikere volt, amelyben egy élet-halál versenyt láthattunk. A streamingszolgáltatón pedig épp most ér el kiemelkedő nézettséget a dél-koreai sorozat alapján készült Squid Game: A kihívás reality, amelynek versenyzői kártérítést követelnek az alkotóktól, amiért fájdalmas sérüléseket szenvedtek el a műsor készítése közben.

Bár hivatalos pert eddig még senki sem indított, a gyártó Studio Lambertnek már többen küldtek keresetlevelet, amelyben anyagi kártérítést kérnek az állítólagos sérülésekért, amelyeket a műsor forgatása során idén januárban szenvedtek el. A névtelenül nyilatkozó versenyzők azt állítják, hogy hipotermiát és idegkárosodást szenvedtek a forgatáson alkalmazott rossz egészségügyi és biztonsági előírások miatt. „A szórakoztatás nevében feszegették a biztonság határait” – nyilatkozta Daniel Slade, az Express Solicitors jogi igazgatója a weboldalán közzétett nyilatkozatában. Nagy-Britanniában a hivatalos jogi lépések előtt keresetlevelet küldenek, amelyben értesítik az érintetteket, hogy bírósági eljárás indulhat ellenük.

A Squid Game: A kihívás képviselője a sajtónak adott nyilatkozatában elmondta: „A Squid Game egyik versenyzője sem indított pert. Rendkívül komolyan vesszük a szereplőink jólétét.”

Főleg fagyási sérülésekre panaszkodtak

„A versenyzők azt hitték, hogy valamilyen szórakoztató játékban vesznek részt, így nem számítottak arra, hogy ilyen sérülések érik majd őket. Súlyos stressznek voltak kitéve végig, sokan egészségtelen hidegben töltötték az időt. Az egyik ügyfél elmondta, hogy látott valakit elájulni, majd az emberek orvosért kiabáltak. Volt, aki hipotermiára panaszkodott, az egyiküknek pedig lilássá vált a keze a hidegtől. Az ilyen sérüléseknek nagyon súlyos, hosszú távú egészségügyi következményei lehetnek” – magyarázta Slade a sajtónak.

A show egyik producere, Stephen Lambert pedig nemrég a BBC Newsnak beszélt a játékosok jólétének kérdéséről: „Mindenkit figyelmeztettünk, hogy hideg lesz, megtettünk minden szükséges lépést, hogy felkészítsük őket erre. Igen, néhány, magát megnevezni nem kívánó játékos elégedetlen volt azzal, hogy kiesett, és hogy hideg volt. Mindig is világos volt számunkra, hogy ez egy kemény műsor lesz, ennek tükrében a nyeremény összege is rendkívül magas.”

Scroll to Top