Elizabeth Debicki rettegett Diana hercegné fürdőruhás jelenetétől

A 33 éves színésznő alakítja A korona utolsó évadában is az 1997-ben, 36 évesen, egy párizsi autóbalesetben elhunyt Diana hercegnét, és elmondása szerint nagy gondot fordítottak az érzékeny jelenetek feldolgozására.

Arra a kérdésre, hogy mennyire komolyan közelítették meg a témát, a színésznő így nyilatkozott: „Óriási felelősség volt! Nehéz leírni, folyamatosan ezen gondolkodtunk, sokszor éjszaka sem tudtunk aludni miatta. Mindent megtettünk azért, hogy a történetet a lehető legjobban meséljük el. Az új évad szerintem nagyon szórakoztató lett, a nézőinknek pedig a következőt üzenem: köszönöm, hogy kitartottatok a sorozat mellett, köszönöm, hogy nézitek. Remélem, hogy megadjuk nektek azt, amire szükségetek van” – nyilatkozta Elizabeth, és hozzátette, hogy Diana szerepének eljátszása egyszerre volt nagyon szép és nagyon megrázó feladat, illetve, hogy rettegett a fürdőruhás jelenettől: „A hercegnét egy héttel a halála előtt fotózták le a paparazzik, amint a barátja, Dodi Al-Fayed apja, Mohamed Al-Fayed magánjachtja, a Jonikal (Diana halála után megváltoztatták a nevét Sokarra – a szerk.) ugródeszkáján ül egy feltűnő kék fürdődreszben. „Volt valami fenséges abban a fürdőruhában és abban a pillanatban, nem volt könnyű megismételni azt a pillanatot. Színésznőként próbáltam belépni abba a térbe, és felfedezni, hogy érzelmileg mit élt ét akkor Diana. Előzetesen fogalmam sem volt, hogyan ábrázoljam őt, akkor világosodtam csak meg, amikor már ott volt alattam hömpölygött a tenger.”

Elviselhetetlen jelenetek

Elizabeth elmondta azt is, hogy mennyire borzalmasnak találta azokat a szcénákat, amikor Dianát és Dodit (Khalid Abdalla alakítja A koronában) üldözték a lesifotósok: „Úgy érzed, nincs hová menekülnöd, és már ha egyetlen percig benne vagy ebben, azonnal rájössz, hogy ez elviselhetetlen. Ha ilyen nyüzsgés van körülötted, csapdában érzed magad. Nagyon kellemetlen élmény. Amikor ezeket a jeleneteket újrajátszottuk, borzasztó érzés volt, hogy ennyi ember kiabál veled, és mindenki akar tőled valamit.”

A korona hatodik évadának első négy epizódja már elérhető a Netflixen, az utolsó hat rész pedig december 14-én kerül fel a streamingszolgáltató műsorára.

Scroll to Top