Egy nap után levette műsorról a TV2 az új török sorozatát

A Hazugságok börtönében nem ért el megfelelő nézettséget. Nem kapott egy esténél több esélyt a csatornán.

Több cikkünkben is foglalkoztunk vele korábban, hogy a TV2 rendhagyó módon nem a délutáni műsorsávjában, hanem késő este, fél 11 körül indít el egy török szériát. A hazugságok börtönében (Mahkum) első része tegnap került levetítésre, de a csatorna vezetősége szerint túl kevesen nézték. Az a döntés született, nem kísérleteznek vele, azt sem várják meg, hogy a következő napokban esetleg tud-e javítani a számain. Azonnal levették a műsorról.

Ha a számokat, pontosabban az arányokat vizsgáljuk – lévén kereskedelmi televízióról van szó – a széria valóban nem kezdett jól, s akkor még finoman fogalmaztunk. A TV2 számára leglényegesebb kereskedelmi célcsoportban, a 18 és 59 év közötti nézők körében mindössze 6,2%-ot ért el. Vele szemben az RTL-en futó A mi kis falunk ismétlése 10,8%-kal futott.

Hat-hét százalék körüli eredményt (sőt inkább ennél jobbat is) a TV2 késő esti műsorsávjában korábban az ismétlések (Újratervezés, Oltári történetek) is elértek. Innen nézve érhető a TV2 döntése, az azonban furcsa, hogy esélyt sem kapott a Hazugságok börtönében arra, hogy a következő epizódjaival esetleg több nézőt csábítson a képernyők elé.

Az Onur Tuna főszereplésével elkészült széria témájában, tartalmában is más, mint a nálunk megszokott romantikus török drámák. Amelyek ugye délután láthatóak. Talán ez is az egyik oka a gyenge kezdésnek. Korábban több olvasónk is jelezte, hogy ennyire későn nem fogják figyelemmel kísérni a történetet. Akik ilyen későn a készülékek előtt ülnek pedig nem szoktak hozzá a török szériákhoz. Vagyis a török sorozatok kedvelőinek (legalábbis az egy részüknek) alighanem túl késői időpontra rakták a Hazugságok börtönébent, a krimi-műfaj nézőtáborának pedig elsőre szokatlan lehetett, hogy a törökök is elő tudnak rukkolni egy érdekes és fordulatos nyomozós-sztorival.

A sorozat főszereplői

Mindemellett valószínűleg az sem tett jót a TV2 késő esti sorozatának, hogy előre bejelentették, másnap az Izaura TV-n jóval barátibb időpontban, este 7-kor megismétlik az aktuális részeket. Mert így nyilván sokan voltak úgy vele, nem maradnak fent fél 12-ig, inkább másnap odaülnek az Izaura TV elé.

Most legalább annak lehet örülni, hogy az Izaurán marad a sorozat. Ahol csak ma este lesz ismétlésben látható a Hazugságok börtönében. Holnaptól már premier-epizódokat sugároznak.

A TV2-n késő esténként pedig a Farm VIP negyedik évadának ismétlése kerül levetítésre.

.

Scroll to Top