Dominic Westet túl jóképűnek találták Károly hercegnek

Az 54 éves színész alakította Károly herceget A korona 5. és 6. évadában, s amikor kiderült, hogy ő játszhatja el a trónörököst, sok helyütt állították, hogy nem alkalmas a szerepre, mivel túl jóképű a herceghez képest.

Dominic, akit a hazai nézők olyan filmekből és sorozatokból ismerhetnek, mint például A viszony, a Drót, a Tomb Raider, a 300 vagy a Chicago, Jimmy Kimmel tévéműsorában reagált a nézők panaszaira, miszerint „túl jóképű”. „Nos, köszönöm szépen! Kaptam már rosszabb kritikákat is” – mondta. Majd a házigazda arról faggatta, hogy nem idegeskedett-e, amiért Károlyt alakítja, aki most már király: „Idegesít ez téged egyáltalán, látva, hogy akár le is fejeztethet, ha akar, hiszen ő a király?” Dominic így válaszolt nevetve: „Na igen, nos, nem teheti.” Persze azt is hozzátette, hogy hatalmas felelősséget érzett a szerep eljátszása során, életének egy ilyen nehéz időszakában, amikor a néhai Diana walesi hercegnével kötött házasságának felbomlásával küzdött. „Látod a róla készült képeket, videókat és egyéb dolgokat, és nagyon-nagyon szomorú. Szóval igen, elég nagy felelősség, ha egy ilyen szerepet elvállal az ember.”

A műsor során Dominic újrajátszotta A korona azon jelenetét is, amelyben Károly 1985-ben, egy jótékonysági rendezvényen előadott egy break táncot, és elismerte, hogy valójában nehezebb volt rosszul táncolni, mint jól. „Károly elég büszke a táncára. A nehézség, hogy nem volt szabad tartani a ritmust, így pedig elég nehéz táncolni. Hiszen szól a zene, és túlságosan belefeledkezel a ritmusba, ami most végzetes hiba volt. Sokkal nehezebb táncolni így, de Károly zseniálisan csinálta.”

Ez fog a legjobban hiányozni neki

Dominic West (Károly) és Elizabeth Debicki (Diana)

Dominic azt is elárulta, hogy melyik részét szerette a legjobban a forgatásnak, és hogy most, hogy véget ért A korona, melyek hiányoznak majd neki a leginkább. „Imádtam azokat a jeleneteket, amelyekben teáztunk, mert mert ott igazi teát szolgáltak fel, igazi süteményt, kalácsot és kekszet. A gyümölcstorták pedig csodálatosak voltak, az fog hiányozni a legjobban.”

Míg azonban Dominic imádta a felszolgált finomságokat, addig az Ali Al-Fayedet alakító színésztársa, Mohammed Kamel azt állította, hogy a forgatáson az ételek nem feleltek meg a követelményeknek. „Az egyik állandó vicc az volt, hogy ma mit eszünk ebédre? És az emberek panaszkodtak. Nem az étel típusával volt gond, hanem a minőségével. Például nem túl étvágygerjesztő kartondobozokban tálalták fel.”

Scroll to Top