Budapesten kezdődik Birkan Sokullu új filmje

A tolvaj nyomában című romantikus krimiben Európa több nagyvárosát is bebarangolja a műkincstolvajt játszó Birkan, s a nyomában lévő csodaszép rendőrnő, Esra Bilgic.

A történet nálunk Budapesten veszi kezdetét, ahol egy galériából rabol el egy festményt Güney (Birkan Sokullu), akiről nemsokára az is kiderül, hogy igazából dúsgazdag, s nem is lenne szüksége arra, hogy bűnöző életmódot folytasson.

Aztán nemsokára azt is megtudjuk, hogy az őt üldöző nyomozónő, Alin (Esra Bilgic) korábban halálosan szerelmes volt belé, s pont azért lett rendőr, hogy elkaphassa az exét. Kettőjük sorsa persze újra összefonódik, ahogy szorul a hurok Güney nyaka körül…

A film férfi főhősét játszó Birkan Sokullut mi, magyar nézők már több sorozatban is láthattuk, de a legtöbben valószínűleg a Szerelemben, háborúban Petrójaként emlékeznek rá. Érdekesség, hogy ebből a szériából egy másik színész, név szerint Ushan Cakir is fontos karaktert játszik a Tolvaj nyomában, aminek az eredeti török címe Romantik Hirsiz.

A már említett főszereplőnőt, a nyomozónőt, Alint Esra Bilgic alakítja, aki nálunk még nem igazán ismert. Törökországban az ott rendkívül népszerű, 2014 és 2018 között futott Dirilis: Ertugrul című történelmi sorozat által lett nagy közönségkedvenc. Még látható volt ez a sorozta, amikor férjhez ment egy híres focistához, Gökhan Töréhez. Az esküvőjük pedig amiatt lett tényleg világraszóló lakodalom, mert a tanúik a török elnök Recep Tayyip Erdogan, s a neje voltak.

Ahogy a bevezetőnkben említettük, a sorozat első képkockáin elvileg Budapestet ábrázolják, ám a stáb valójában nem járt nálunk. Prágában forgattak több napon keresztül, s a „budapesti” jeleneteket is ott rögzítették. Viszont láthatunk néhány magyar rendőrautót, amik majdnem eredetinek néznek ki…

.

Scroll to Top