Aranykalitka – Új török sorozat érkezik az RTL-re

Már több mint egy éve, 2022 novemberében indult el Magyarországon Az örökség ára című népszerű török sorozat, amelynek sugárzását január 22-én, a 281. résszel befejezi az RTL. De mi mindent lehet tudni a helyére érkező Aranykalitkáról? Eláruljuk!

Az Aranykalitka (eredeti, török címén Camdaki Kiz, szó szerinti magyar fordításban Üveglány) egy 2021 és 2023 között vetített heti török drámasorozat, amely három évadot élt meg. A történet Nalanról (Burcu Biricik) egy fiatal, szép és ártatlan lányról szól, aki építészként dolgozik egy nagy szállodában. Édesanyja, Feride (Nur Sürer) egy konzervatív és megszállott öregasszony: ő ellenőrzi Nalan minden lépését, ő dönti el, hogy a lánya mit visel, és hogy kivel találkozik. Nalan azonban nem tudja a titkot, miszerint Feride valójában a nagyanyja! Az anyja, Sema, tinédzser volt, amikor világra hozta Nalant, és meg is halt a szülés közben, Feride pedig soha nem bocsátotta meg az unokájának, hogy „megölte” a lányát, ezért bánik vele olyan szigorúan.

A sorozat másik szálán pedig ott van Sedat (Feyyaz Serifoglu), a fiatal és jóképű férfi, a Koroglu szálloda örököse. A családi kúriában él, ahol apja, Rafet (Tamer Levent) a família minden kiadásán rajta tartja a szemét Tako (Hamza Yazici) segítségével, aki a házi személyzet egyik tagja, és aki kémkedik a család után, hogy jelentse, ha valaki megszegi Rafet szabályait. Rafet azt akarja, hogy Sedat vegyen feleségül egy csinos lányt, hogy elfelejtse méltatlan viszonyát Canával (Hande Ataizi), egy férjes, kétgyermekes anyával. Sedat nővére, Selen (Selma Ergec) lép közbe, és elmondja a szüleinek, hogy megismerkedett egy kedves lánnyal, Nalannal, aki tökéletes lenne Sedatnak. Miután találkoznak egy vacsorára, Sedat elviszi Nalant a saját lakásába, ahol a lány női kozmetikumokat lát a fürdőszobában, és rábukkan egy titkos szobára, ami azt sugallja neki, hogy a férfi egyáltalán nem az, akinek gondolja…

Cihangir Ceyhan és Burcu Biricik

A főbb szerepekben…

Az Aranykalitka a Törökországban népszerű pszcihiáter és író Gülseren Budayicioglu regényéből készült, akinek nem ez az első megfilmesített kötete, hiszen többek között az ő könyvéből forgatták le az itthon is népszerű Az Aranyifjút és A szabót. Budayicioglu igaz történetekből szokott dolgozni, olyan esetekből, amikről akkor hallott, amikor még pszichiáterként praktizált, és az Aranykalitkához is egy ilyen valós sztori szolgáltatta az alapot.

A főszerepben, azaz Nalanként Burcu Biriciket láthatjuk, akit mi, magyar nézők még nem ismerhetünk, pedig a most 34 éves színésznő már 2006 óta szerepel török sorozatokban és filmekben. Sedat alakítója, a 32 éves Feyyaz Serifoglu szintén ismeretlen még számunkra, ami nem is csoda, hiszen az Aranykalitka csupán a második sorozata, ezelőtt csupán a Kirmizi Oda (Vörös szoba) című 2020 és 2021 futott sorozat hat epizódjában tűnt fel. A Sedat nővérét, Selent megformáló Selma Ergecet azonban a hazai nézők is ismerhetik, ő volt például a Szulejmán Haticéje, a Sebzett szív Halidéje, a Halhatatlan vámpírok Karmenje, vagy az Atiye ajándéka Umutja. Illetve szintén nagyobb szerepet kapott az Aranykalitkában sokak jóképű kedvence, Cihangir Ceyhan, akinek többek között a Perzselő szenvedélyek Ömerje hozta meg a sikert.

Az Aranykalitka a három évada alatt összesen 82 török epizódot ért meg, ami valószínűleg több mint 200 magyar részt jelent majd, vagyis, ha minden igaz, valamikor idén ősszel fejeződik majd be itthon Nalanék története.

Scroll to Top