A Tündérkert Báthory Gábora egy valamitől fél nagyon

Katona Péter Dániel nem csak arról mesélt, hogy miért volt számára annyira izgalmas a Tündérkert forgatása, hanem azt is elárulta, hogy tud-e titkot tartani, s mi az, amitől a legjobban tart az életben.

Báthory Gábor megformálója elárulta, hogy nagyon élvezte már a Tündérkert forgatókönyvének olvasását is, amit persze csak azt követően bocsájtották a rendelkezésére, hogy megkapta a szerepet. Miután Péter a kezébe vette a nyolc forgatókönyvet – amelyek a sorozat egy-egy epizódjának történetét mesélik el -, egy fél délután alatt átpörgette az összeset, annyira izgalmasnak találta a sztorit. Nem csoda, ha a forgatás is az volt! Szó szerint… „Ahogy kikerültem az egyetemről, elég sok dolognak lehettem a részese, de bevallom, a stresszelés, az izgalom, a szorongás nem múltak el. Ugyanúgy bennem vannak minden előadás előtt. A filmes felvétel más, ott lehetőség van arra, hogy ha az ember az adott szituációban valamit rosszul csinál, akkor lehet korrigálni. A színházban erre nincs alkalom” – magyarázta a jóképű színész, aki arról is mesélt, hogy mi az, amitől kifejezetten fél: a magasságtól és a repüléstől. Azt mondja, nagyon nem érzi magát komfortosan az ilyen helyzetekben. „Repülni kifejezetten gyűlölök, s ugyan szoktam néha, ez egy folyamatos stresszt jelent a szervezetemnek és az elmémnek. Amikor lehet, inkább kerülöm a dolgot, sajnos sokszor a legegyszerűbb és leggyorsabb út repülőgéppel vezet a különféle országokba.” Péter idén nyáron Görögországban nyaralt, s bár legszívesebben kihagyta volna a repülést, miután megérkezett, már nagyon élvezte a vakációt. Persze aztán haza is kellett valahogy jutni…Katona Péter Dániel.

„Nem vagyok egy fecsegős típus”

A korhű megjelenés alapkövetelmény volt

Ahogy említettük, Péter csak azután kaphatta kézhez a Tündérkert forgatókönyvét, hogy kiderült, ő alakíthatja majd a sorozatban az ifjú fejedelmet. „Az ilyen dolgokat titkok övezik, gyakran nem olvashatja el az ember azelőtt, hogy megkapná a szerepet”– mondta mosolyogva a színész, aki jó titoktartónak tartja magát. „Nem vagyok egy fecsegős típus. Nyilvánvalóan mindenki szeret sok mindenről tudni, ez velem is így van, kíváncsi természetnek tartom magamat, ám a hozzám legközelebb állókkal annyira bizalmi a viszonyom, hogy fel sem merül, hogy bármilyen titok, vagy olyan dolog, ami csupán rám és a szűk környezetemre tartozik, kiderüljön.”

Péterről a holnap megjelenő Telenovella magazinban is olvashatnak. Többek között arról is mesélt, nem volt mindig egyértelmű a számára, hogy színész lesz belőle.

.

Scroll to Top