… a szomszéd tehene Vivienjét már kislányként felfedezték

Nagy Enikőnek nem kellett sokat törnie a fejét azon, hogy mi lesz, ha nagy lesz, ugyanis már kislányként tudta, hogy a színpad az ő jövője. Pedig akkoriban még nem is nagyon szeretett szerepelni…

Enikő egy kis faluban nőtt fel és már az általános iskolában eldöntötte, hogy mivel szeretne majd foglalkozni a jövőben. „Emlékszem, a békéscsabai társulattól lejöttek néhányan, hogy rendhagyó irodalomórát tartsanak nekünk. A tanárbácsim engem jelölt ki arra, hogy felolvassak egy szöveget. A színészek annyira megdicsértek, hogy miután hazamentem, boldogan mondtam a szüleimnek, hogy színésznő leszek” – mesélte … a szomszéd tehene Vivienje, akinek a szülei mosolyogva fogadták gyermekük nagy bejelentését.

„Azt felelték erre, hogy: »Rendben van, kislányom!« Nem vették komolyan, ám én tényleg nem tágítottam a döntésemtől. Annyi szerencsém volt, hogy apukámék szóltak, ha tényleg színész szeretnék lenni, akkor volna egy szuper lehetőség, járhatnék a debreceni Ady Endre Gimnáziumba, ahol akkor indult el a drámatagozat. Bekerültem az iskolába, ahol mi voltunk az első ilyen osztály.”

Híressé vált növendékek iskolája

Enikő nagyon szerette a gimnáziumot, azt mondja, rengeteg olyan színész került ki onnan, aki ma is a pályán van. Az osztálytársa volt például Kálloy Molnár Péter, de Hajdu Steve, Fésűs Nelly, Gubás Gabriella, Schell Judit, Szabados Mihály, és Hajdu Szabolcs is oda járt… „Komoly képzésben részesültünk, annak ellenére, hogy mi voltunk az első drámatagozatos osztály. Tanultunk beszédtechnikát, színészmesterséget és még sorolhatnám milyen izgalmas óráink voltak” – magyarázta lelkesen az RTL sorozatának sztárja, aki arról is mesélt, hogy kisiskolásként milyen érzést jelentett számára, amikor ki kellett állnia a többiek elé felelni. „Ha készültem, akkor szerettem… – nevetett fel – Persze előfordult, hogy akkor szólítottak fel, amikor nem tanultam. Amikor meg tudtam az anyagot, olyankor nagyon akartam, hogy én mehessek ki felelni. Amúgy furcsa, mert nem igazán szerettem szerepelni…”

Scroll to Top