… a szomszéd tehene nézői átverve érzik magukat az RTL döntése miatt

Tegnap hirtelen és azonnali műsorváltozással a csatorna az éjszakai műsorsávjába száműzte a … szomszéd tehenét. A sorozat nézői a csalódottságuknak adnak hangot.

Számos online felületen lehet olvasni, hogy az év első napján kezdődött széria közönségét felháborítja az RTL döntése, pedig ők csak azt a lépést tették meg, ami már régóta érett. Tekintve, hogy a … a szomszéd tehene egyre gyengébb adatokat szállított a nézettségi versenyben. Ezzel együtt is a nézők érthető módon nehezen emésztik a változást.

„Ez nagy kiszúrás azokkal, akik rákattantak a sorozatra, és nézik. Nem ők tehetnek a bukásról, mégis őket bünteti a csatorna” – írja az egyikük az interneten, de sok hasonló, s még kritikusabb hangot megütő vélemény is olvasható a világhálón.

Jól indult, de…

Az RTL jó érzékkel már január 1-én elindította az új vígjátéksorozatát, s az első epizód kifejezetten erősen kezdett. Ami annyit jelentett, a hazai közönség ki volt már éhezve egy új magyar fikciós történetre, hiszen az utóbbi időben napi sorozat nem került képernyőkre. Legfeljebb ismétléseket láthattak a nézők.

Ám a kezdeti lelkesedés nagyon hamar alábbhagyott.  A … a szomszéd tehene már az első hét végre elvesztette a kezdeti nézőinek közel a felét. Anno a történet sajtóbemutatóján Kalamár Tamás, a széria showrunnere azt mondta, ez a sorozata nagyon más, mint az eddigi munkái (Barátok közt, Szeress most!, Oltári csajok, Bátrak földje). Ez a másság azonban nem jött be a potenciális nézőközönség nagy részének, ezt most már egyértelműen kijelenthetjük.

Jól indult a sorozat, de a nézők jelentős része elpártolt tőle

A számok makacs dolgok

Az általunk említett első epizód átlag nézőszáma még 600 000 felett volt, ám a múlt héten már olykor a 200 000-et is alig érte el az átlagos közönségindex. Ami azonban ennél is nagyobb baj volt, az abszolút számok mellett a nagy csatornák által folyton vizsgált, úgynevezett kereskedelmi célcsoportban (ez a 18 és 49 év közötti nézőket jelenti) a történet még gyengébben teljesített.

Megesett olyan is, hogy ebben a szegmensben alig több, mint 4%-os közönségarányt tudott felmutatni a … a szomszéd tehene. Ennek pedig egyenes következménye lett, hogy a sorozatot elmozdították a főműsoridőből. Az RTL így is még egészen emészthető időpontra tolta a szériát. Mert, bár a 22:35-ös kezdés tényleg későn van, s nyilván sokan nem tudnak a végéig fentmaradni, de akár az is megtörténhetett volna, hogy mondjuk délutánra kerül át a történet.

Persze a sorozat hűséges nézőit az előbbi okfejtés nem feltétlenül vigasztalja, hiszen ne felejtsük el, a gyenge mutatók ellenére is, mintegy 200 000 ember kitartott a … a szomszéd tehene mellett. Számukra most az maradt, hogy vagy éjszakáznak, vagy felveszik a szériát, s másnap tekintik meg, vagy lemondanak erről a történetről. Amiből amúgy még több, mint egy hónapnyi epizód van hátra.

Scroll to Top