…a szomszéd tehene Katáját sokan görögnek hiszik

Rea nem tartja magát vallásosnak, ám nagyon érdekli a hit kulturális hozadékai, hagyományai és az emberekre kifejtett hatásai

A színésznő mostanra már megszokta és megszerette a Rea nevet és azt is, hogy szinte mindenki azt kérdezi tőle először, honnan ered ez a név, és hogy görög származású-e?

…a szomszéd tehene csinos szereplője, Albert Rea elárulta, hogy az édesanyja választotta ki a nevét. „A Rea az ógörög mitológiából származik, ami a vallásokhoz hasonlóan szintén borzasztóan érdekelte anyukámat. Egyébként kiskoromban nem szerettem a Reát. Gyerekként ugyanis mindenki arra vágyik, hogy olyan legyen a neve, mint a többieké” – mesélte mosolyogva Kata megformálója, majd hozzátette, mostanra már megkedvelte azt, ahogyan hívják.

„Olyan különleges, meg amúgy minden beszélgetés azzal kezdődik, hogy »Ez egy becenév?«, »Honnan ered?«, »Te görög vagy?«” – nevetett fel a csinos színésznő, aki gyakran megkapja másoktól, hogy milyen hangos és vidám típus, s hogy mennyit nevet. Vannak, akik meglepődnek azon, hogy mindig tele van energiával, no meg hogy folyton beszél. „Anyukám szokta mondani, hogy amióta megszülettem, és elkezdtem beszélni, nem áll be a szám” – nevetett fel Rea: „Ám ezt szerintem pozitívan élik meg azok, akik körülöttem vannak. Ez vagyok én, így egyben, egy csomag.”

Jó hallgatóság

Nóri és Kata a sorozatban

Rea azt is elmondta, hogy az ember azt hinné, ha valaki szeret beszélni, akkor mindig ő határozza meg beszélgetés témáját is: „Nagyon érdekes ez a dolog, mert én semmit nem élvezek jobban annál, mint amikor hosszasan hallgathatom a másik élményeit, hogy miképpen gondolkodik a világról, majd közösen elemezgethetjük az életét.”

Scroll to Top