A magyar nézők imádják a Gülcemalt

Murat Ünalmis és Melsis Sezen sorozata rendkívül erős nézettséggel nyitott, s ezeket a számokat azóta is tartja. Tényleg nehéz megérteni, Törökországban miért nem teljesített jól ez a történet.

Korábban írtunk róla, hogy a Gülcemal Törökországban lényegében megbukott, külföldön viszont szinte mindenhol kifejezetten jól teljesített. Ez pedig most már bizonyosan elmondható Magyarországról is. A sorozat január 26-án váltotta fel a TV2 délutáni műsorsávjában a Testvéreket, s azonnal nagyjából ugyanolyan nézettségre állt be, ami kifejezetten erős számokat jelent. Sőt, a Gülcemal időnként még az elődjét is túlszárnyalja. Egyes napokon megközelíti a 450 000-es átlagos nézőszámot.

Hogy ez milyen jó eredmény, összehasonlításként mutatunk néhány adatot. Ám előrebocsájtjuk, a Gülcemal minden hétköznap 15:40-kor veszi kezdetét, amikor a legtöbben még haza sem értek a munkából. Murat Ünalmiséknak így sikerül közel félmillió embert a készülékek elé ültetniük.

A főműsoridős tartalmak közül a … a szomszéd tehene (amikor még nem száműzték késő éjszakára) átlagosan nagyjából 220-230 nézőhöz jutott el, de Gundel Takács Gábor új vetélkedője sem nagyon tud 450 000 embernél elérni. Vagyis a délután, alig valamivel fél 4 után kezdődő török sorozat több embert érdekel, mint az RTL esti, főműsoridős tartalmai.

Gülcemal és Deva nem mindennapi szerelme sok nézőt ültet a képernyők elé

De a Gülcemal a saját csatornája, a TV2 esti adásaival összevetve sem vall szégyent. Bár a Kincsvadászok átlagos nézettsége 500 000 felett van, a Szerencsekeréké a 600 000-et is meghaladja, ne feledjük ezek a műsorok akkor kerülnek adásba, amikor nagyságrendekkel többen tévéznek, mint kora délután.

Innen nézve is fura, hogy a törökök valamiért nem szerették a Gülcemalt, s emiatt mindösszesen 13 ottani rész készült a történetből. A lehetséges okokról egy korábbi cikkünkben írtunk bővebben, itt:

https://telenovella.hu/torokorszagban-megbukott-a-gulcemal-kulfoldon-sikert-aratott/

.

Scroll to Top