25 éves a Rosalinda, Thalia legutolsó telenovellája

1999 januárjában kezdte sugározni a mexikói Televisa az akkor 27 éves színésznő mára már ikonikussá vált sorozatát. Akkor persze még senki sem sejtette, de Thalia soha többé nem állt kamerák elé…

A három Mariaként elhíresült trilógiája (Maria Mercedes, Marimar, Maria la del barrio) után, 1998 végén fogott hozzá a stáb a Rosalinda felvételeihez, az új telenovella 1999 januárjában mutatkozott be a tévéképernyőkön. Mexikóban máig nehéz eldönteni, melyik a színésznő legnépszerűbb sorozata, ám a legnagyobb nemzetközi karriert egyértelműen a Rosalinda futotta be. Nem csak Thalia számára hozta el a világhírt, hanem a történetben a férfi főhőst, Fernando Josét alakító Fernando Carillo számára is.

Akkor mindenki azt gondolta, hatalmas jövő áll a két színész előtt, ám az élet mást tartogatott a számukra. Fernando a következő szériája, a Sebzett szívek munkálatai alatt csúnyán összeveszett a producerekkel és a Televisa vezetőségével. A vita odáig fajult, hogy a sorozatban játszott karakterét, Mauriciót egyik pillanatról a másikra meggyilkoltatták a forgatókönyvírókkal, s Fernando nélkül fejezték be a történetet.

Fernando Carillóval A Rosalindában

Ő maga soha többé nem kapott munkát a Televisánál. Megpróbálkozott az amerikai karrierrel, de sem az Egyesült Államokban, sem máshol nem járt szerencsével. Nagy ritkán B-kategóriás mozifilmekben lehetett őt látni, s olykor epizódszereplőként számítottak rá egy-egy sorozatban.

Más-más utakon

Thalia sem játszott többet egyetlenegy telenovellában sem. Ám az ő esetében ez egy megfontolt saját döntés volt. A Rosalinda után azt nyilatkozta, egy ideig az énekesnői karrierjére szeretne koncentrálni. Ez pedig oda vezetett, hogy 2000 decemberében férjhez ment a zenei mogul Tommy Motolához, s elköltözött az USA-ba.

A mai napig gyönyörű

Ott már valóban csak az énekesnőként tevékenykedett, s az azóta eltelt bő két évtizedben több zenei albumot adott ki hatalmas sikerrel. Időközben üzletasszonyként is letette a névjegyét, rengeteg saját márkás terméket hívott életre. Ugyan időről-időre felmerül, hogy esetleg újra feltűnik egy sorozatban, s a Televisa vezetői állítólag többször is folytattak tárgyalásokat vele erről. Végül azonban ezekből a tervekből soha nem lett semmi. Ám a színész-énekesnő rajongói nem adják fel, a mai napig reménykednek abban, hogy egyszer még viszontláthatják a tévéképernyőkön a kedvencüket.

Scroll to Top