Vastapsot kapott a Hazatalálsz 2. évadának első öt része

Nem mindennapi sajtóvetítés keretében ismerkedhettünk meg a TV2 napi sorozatának új epizódjaival.

Lékai-Kiss Ramóna csupán egy legyet igyekezett elhajtani, Kinizsi Ottó ellenben azt hitte, ezzel a mozdulattal szeretné neki jelezni, hogy elég a beszédből… A Hazatalálsz sajtótájékoztatóján volt minden: baráti ölelések, kézfogások, jókedv, nevetés, izgalom, a hab a tortán pedig: egy kis ízelítő a második évadból, ami után szinte kirobbant az elismerő taps.

Csodás napsütés, tavaszias meleg, csicsergő madarak. Ha az ember becsukja a szemét, azt gondolhatná, hogy kint van a természetben, ám az autók zaja gyorsan visszarángat a valóságba, ami azért nem is olyan rossz…

Az Andrássy úton amúgy is gyönyörű fák és épületek sorakoznak, az utunk pedig ezen vezetett végig a klasszicista palotasor egyik legimpozánsabb épületéig, a HAB – Hungarian Art and Business-ig. Itt került megrendezésre a TV2 napi sorozatának, a Hazatalálsz második évadának a sajtónapja, ahol – azt ígérték -, hogy nem csak a jól ismert és közkedvelt szereplőkkel, hanem új karakterekkel is megismerkedhetünk, s kis ízelítőt kaphatunk a második etap történéseiből és utána természetesen az alkotókkal és a szereplőkkel is beszélhetünk…

Nem volt kérdés, hogy folytatják

Producertársak, Illés Gabriella és Kinizsi Ottó

Szépen-lassan mindenki megérkezett, a sajtó munkatársait is beleértve, s miután a vendégek elfoglalták az álló – vagy ülőhelyüket, a TV2 programigazgatója, Fischer Gábor köszöntötte az egybegyűlteket. „Most a Hazatalálsz kapcsán találkozunk… Tavaly év elején indult a sorozat a TV2-n és siker lett. Nem is volt kérdés, hogy folytatni fogjuk” – mondta el a programigazgató, majd hozzátette, 2023-ban le is forgatták az újabb évadot, amire nem kell sokáig várni, hiszen március 18-án indul el a csatornán. „Át fog alakulni a TV2 esti műsorkínálata, a Házasság első látásra lesz a Tények Plusz után és a Hazatalálsz pár perccel kilenc óra előtt fog kezdődni.”

A bejelentést követően Kinizsi Ottó, a TV2 sorozatokért felelős kreatív producere vette át a szót. „A Hazatalálsz sikere abban áll – és ez most egy ilyen őszinte vallomás lesz -, hogy mindenki egy irányba nézett és mindenki nagyon szerette csinálni ezt a produkciót. Amikor tavaly levetítettük nektek az első évad két részét, akkor is ezt a visszajelzést kaptam. Azt mondtuk, hogy akkor a második évadra tényleg emeljük a tétet és magasabbra tesszük a lécet, s megpróbáljuk ezt is átugrani. Kemény volt, tudom, és ez csak veletek együtt sikerült. Nagyon szépen köszönöm! Most ránézek Ramira, mert mindig megkérem őt, amikor beszélek, mert én nagyon sokat beszélek, hogy jelezzen nekem kézfeltartással, ha elég” – Ottó kérdően tekintett Lékai- Kiss Ramónára, aki a sorozat Trixijét alakítja, Rami pedig nevetve azt felelte: „Még mehet! Nyugi… Csak egy légy volt.”

Beturbózták a szálakat

Ottó kijelentette, hogy tényleg igyekszik rövidre fogni a mondandóját. „Kaptam egy olyan producertársat, egy olyan alkotó kollégát, akivel az elejétől a végéig vállvetve együtt tudtunk dolgozni és harcolni ezért a produkcióért, és itt szeretném nektek bejelenteni azt az embert, aki, ha kell, nálam is többet tud beszélni. Fogadjátok szeretettel Illés Gabriellát…”

A Hazatalálsz producere mosolyogva lépett Ottó mellé, megköszönte a kedves szavakat, majd elárulta, hogy ők bizony szimbiózisban élnek. Emellett közös bennük, hogy nem csak sokat és hangosan beszélnek, hanem rengeteg energiájuk is van. „Ottó egy igazi bagoly, 11 után kezd el úgy igazán élni az éjszakába, én viszont ekkor már igyekszem lefeküdni, ellenben korán szeretek kelni, hogy mielőtt elindul a világ, mindenre tudjak válaszolni. Hajnalban szokta átadni nekem a stafétát, négykor küld egy üzenetet, én meg válaszolok, neki, hogy oké, én fent vagyok, most már aludj” – mesélte Gabriella, aki azt is elmondta, nagyon boldogok, hogy újra bizonyíthattak s, hogy a második évadot is együtt készítették el. „Azt gondolom, hogy azt a történetmesélést, amit idáig megszoktunk a napi sorozatoknál, SPM-fokozatra kapcsoltuk, ahogy a Knight Riderben tanultuk még gyerekként. Tényleg beturbóztuk a szálakat. Lesznek nézők, akik a krimi elemek miatt rágják majd le a körmeiket és lesznek, akik a szerelmi szálak alakulása miatt fognak izgulni.”

Két ismerős arc, egy új és egy régebbi szereplő

Itt egy újabb légy?

Ottó folytatta tovább azzal, hogy nem csak a sorozat, hanem a sajtóesemények kapcsán is szeretnének fejlődni, és, hogy tavaly levetítették a… ám valami vagy valaki félbeszakította őt… „Már jeleztél? Csak Ramira hallgatok!” – nevetett fel Ottó, aki úgy tűnt, hogy még egy kis időre zöld utat kapott kolléganőjétől. „Szóval tavaly levetítettünk két teljes epizódot és akkor úgy éreztem, hogy nem volt elég. Idén azt gondolom, hogy többre van szükség, úgyhogy nem kettő, hanem öt epizódot vetítünk le” – jelentette ki Ottó, Gabriella pedig azt mondta, hogy milyen jó is lesz, hiszen akkor együtt fogunk ebédelni, uzsonnázni, jöhet egy kis szünet és utána a vacsora…

„Nem, ez csak egy vicc volt!” – tette hozzá Gabriella „Csinálunk egy esszenciát, pici kis részeket ragadunk ki. Minden szálat szeretnénk elindítani, minden karakter sorsát szeretnénk bemutatni, ezért készítettük el ezt a közel fél órás speciális epizódot nektek. De szeretnék kérni valamit tőletek és kérlek, ne hagyjatok cserben” – folytatta Gabriella, a közönség pedig csöndben ült… Még egy légy zümmögését sem lehetett hallani… Kiderült, hogy amikor tavaly bemutatták a Hazatalálsz első két részét ugyanígy, egy sajtótájékoztató során, a vetítés után mindenki illedelmes csendben ült. Ottó napokig maga alatt volt, kolléganője alig tudta kirángatni ebből a letargiából. Gabriella most arra kérte az egybegyűlteket, hogy ha tetszik, ezt tapssal jelezzék a végén.

Egy kis bolondozás is belefért

Lesz taps vagy nem lesz taps? Ez itt a kérdés…

Így vágtunk hát bele a közel félórás vetítésbe, ahol kiderült, hogy Farkasliget lakóinak az élete nem lesz könnyebb, sőt, újabb viszályok, cselszövések, ármányok borzolják majd fel a kedélyeket. Emellett új szereplők is érkeznek (Stohl András Gerlóczy alezredesként, Hegyi Barbara Balogh hadnagy édesanyjaként és Köles Ferenc, pitiáner bűnözőként és Kata zsarolójaként tűnik fel a képernyőn), hogy felkavarják a már amúgy sem álló vizet.

Ahogy a készítők is ígérték, drámában és krimiben nem lesz hiány, de szerelemben és vicces pillanatokban sem. A vetítés alatt a közönség hol nevetett, hol felszisszent, hol lélegzet visszafojtva figyelt, a harminc perc szinte repült, mint a légy, s mikor véget ért a kisfilm, szinte kirobbant a taps, őszinte mosolyokat, elismerő pillantásokat, csillogó szemeket lehetett látni.

Scroll to Top