Ilyen műsor még nem volt Magyarországon

Ma este a Szerencsekerék után startol el a képernyőn a TV2 vadonatúj show-műsora, a Kincsvadászok, ahol kiderül, mennyit érnek az elfeledett családi régiségek.

A házigazda, Till Attila szerint több okból is érdemes követni a hétköznap esténként jelentkező adásokat. „Mindenben más ez a műsor az eddig már megszokottaknál. Bár több helyen is sikerrel fut ez a formátum a világban, rengeteg fajta variációja látott már napvilágot. Ez alapvetően egy műkincsekkel foglalkozó show, ahol a vendégek által hozott tárgyakról tudhatjuk meg a valódi értéküket. Egyben a stúdióban jelenlevő műkereskedők ajánlatot is tehetnek a megvásárlásukra” – árulta el Tilla, aki maga is meglepődött azon, az emberek mennyire nem ismerik a tulajdonukban lévő, számukra esetleg csak érzelmi értékkel bíró tárgyaik tényleges értékét.   

Attól, hogy régi, még nem biztos, hogy értékes

„Nagyon fontos dolog manapság az, hogy milyen viszonyban vagyunk a múltunkkal, s ez a műsor talán abban is segít, hogy felelevenítsük saját, családi történetünket, ha úgy tetszik, történetünket. Nem beszélve arról, hogy a látottak alapján a már rég elfeledett tárgyak értékét is elég pontosan meg tudjuk majd határozni – árulták el a műsorban az amatőr eladóknak segítő műtárgyszakértők, majd folytatták – Volt olyan szereplő, aki sokkal többre számított, így inkább megtartotta magának a családi ereklyét, látva azt, hogy a tárgy csak neki felbecsülhetetlen érték.”  

Scroll to Top