Hazatalálsz – Jaskó Bálint elárulta, kiket irigyel

A Hazatalálsz Rajája imádja a hivatását, és szerencsésnek tartja magát, amiért azt csinálhatja, amit szívből szeret. Ám vannak olyan munkák, amiket egyenesen csodálatra méltónak tart…

Bálint azt vette észre, hogy minél idősebb, annál jobban kiismeri önmagát és a testét. Most már hisz annak, amit a szervezete jelezni akar, és komolyan is veszi azt. „Gyerekkoromtól kezdve mozogtam, és emlékszem, ha meghúztam valamimet, az másnapra meg is szűnt. Amikor jött az első élmény, hogy ez nem múlik el olyan hamar, például egyetlen nap alatt, az kicsit meglepett. Onnantól kezdve, ha sportolok, jobban ügyelek magamra, és nagyobb hangsúlyt fektetek a bemelegítésre” – magyarázta mosolyogva Raja megformálója, aki úgy érzi, többek között emiatt is van az, hogy már jobban fel tudja magát készíteni egy-egy intenzívebb terhelésre, mint például ami egy forgatással jár, hiszen tisztában van azzal, mit kell tennie ahhoz, hogy bírja ezt. „Előfordul, hogy az ember hajnali 6-tól 8-ig a kamerák előtt áll, 10-től 14-ig próbál, aztán ismét forgat 15-től 17-ig, majd este még visszamegy a színházba. Elég ebből csak egy hetet lehúzni, mert iszonyúan kemény munka… Ám, ha ott van a kezedben a megoldás, vagyis az, hogy miképp tudod mindezt végigcsinálni, akkor tényleg menni fog. Ezeknek a limiteknek a kitolása egyébként nagyon fontos volt az ember egyedfejlődése során, de persze csak azzal a feltétellel, hogy nem károsítja saját magát. Ha valami összejön, akkor azt érezheted, hogy sok mindenre képes vagy, és ez tényleg így is van.”

Trixi és Raja, azaz Lékai-Kiss Ramóna és Jaskó Bálint a Hazatalálszban

„Bálint, te miről beszélsz?”

Bálint szerencsésnek tartja magát, mivel szerető családba született, jó körülmények között nőtt fel, és azzal foglalkozhat, amit igazán szeret. „Néha azt érzem, hogy hú de elfáradtam, milyen nehéz forgatási napjaim vannak, de azt szoktam mondani ilyenkor magamnak, hogy »Bálint, álljunk csak meg! Ne viccelj már! Imádod ezt csinálni, pénzt kapsz érte, és meg tudsz belőle élni. Akkor miről beszélsz?«” – nevetett fel a Hazatalálsz szereplője, majd hozzátette: „A színészet számomra egy kihívásokkal teli szenvedélyes hivatás, és közben persze munka is.”

A sármos színész emellett azt is elárulta nekünk, hogy egyszerre több dologra is tud koncentrálni, de csak abban az esetben, ha másokkal együtt történik mindez: „A középiskolában nem teljesítettem túl jól, mert otthon, önállóan egyszerűen nem ment a tanulás. Nem motivált, hogy egyedül kell csinálnom. A mai napig küzdök ezzel kapcsolatban. Egyébként azokról a feladatokról, amiket kapok, azt szoktam gondolni, hogy igen, ezek teljesíthetőek. Bevallom, számomra azok az elképzelhetetlen és csodálatra méltó teljesítmények, amikor mondjuk valaki megír egy kutatást, vagy ha egy kézműves elkészít egy bőrtárgyat. Ezek mind hosszú folyamatok, és a végén ott a kézzelfogható eredmény… A színészet olyan, hogy valakinek vagy tetszik, vagy nem. Annyira szubjektív. Nincs mértékegysége, hogy te most ötösre voltál jó, te pedig csak hármasra. Nem lehet ezt a teljesítményt így mérni, ezáltal én még jobban irigyelem azokat a munkákat, amely végén konkrét eredmény van. Vegyük például az újságírást, ahol elkészíted az interjút, majd megírod a cikket. Ez számomra valahogyan megfogható dolog. Az enyém nem az.”

Bálinttal egy hosszabb interjút találnak a ma megjelent Telenovella magazinba, amelyben egyebek mellett a házasságáról is mesél.

Scroll to Top