Ezen az álomszép helyen forgatják A három nővért

Elég, ha annyit mondunk, a színészek sokszor akkor sem akarnak hazamanni Isztambulba, ha éppen pár napig szünetel a munka.

Ayvalik – ahol A TV2 sikersorozatának, A három nővérnek a legtöbb jelenetét rögzítik – egy kisváros Törökország nyugati részén, az Égei tenger partján. Mintegy 400 kilométernyi autóútra található Isztambultól. Ez túl közel van ahhoz, hogy az ember repülőre üljön, viszont ahhoz túl messze található, hogy a sorozat színészei és a stábtagok ingázzanak. Így az egész csapat leköltözött Ayvalikba.

A városka török mértékkel mérve tényleg aprócska, nagyjából 40 000-en lakják, s a vele azonos nevű régiónak is mindösszesen 70-80 000 lakosa van.

Nem csak a táj, az épületek is elvarázsolják a látogatót

A történetben Deryát életre keltő Melisa Berberoglu azt mondja, Ayvalikban megáll az idő. A 27 éves színésznő kezdetben nem nagyon örült, hogy az otthonától ennyire távol fogják forgatni a sorozatot, ám most már bevallja, a város és a környék teljesen elvarázsolta, s rabul ejtette őt.

„Van, hogy csak kisétálok a tengerpartra, s bámulom a tájat. Sokszor teljesen elvesztem az időérzékemet. Nem tudok varázslatosabb helyet elképzelni. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, s hogy itt készítjük a sorozatunkat – árulta el Melsia, aki azt is kifejtette, sokszor a hétvégékre sem megy haza, annyira jól érzi magát Ayvalikban.

De nem csak ő van így ezzel, mások is gyakran maradnak a munkaszüneti napokon is. Ilyenkor megesik, hogy közös programokat szerveznek, kirándulnak, vagy csak beülnek valahová ebédelni, vacsorázni.

Igazi kulturális gyöngyszem

A természet szépségek mellett, Ayvalik építészete és múltja is magával ragadja az embert. A városka környéke már valószínűleg az őskorban is lakott volt, az ókorban pedig kifejezetten pezsgő élet folyt a környéken. Számos (több száz!) épülete kapott műemlék státuszt. Ősrégi templomok ugyanúgy megtalálhatóak itt, mint az ottomán hódítást követően épült, s szinté nagyon régi mecsetek.

A helyiek úgy tartják, aki egyszer ellátogat hozzájuk, az ezt követően mindig visszavágyik Ayvalikba.

Nem csoda, hogy az emberek visszavágynak ide

Scroll to Top