A három nővér a Testvérek ellen fog versenyezni

Törökországban nagy változások következnek be a legnépszerűbb sorozatok háza táján. Kettő belőlük mostantól egy időpontban kerül adásba.

Most szombattól áll elő az a helyzet, hogy a Három nővér (Üc Kiz Kardes) a Kanal D csatornán, valamint a Testvérek (Kardeslerim) az ATV-n egy napon és egy időpontban tekinthetőek meg. Eddig A három nővért nem szombaton, hanem kedden sugározták, ám a Kanal D vezetősége úgy döntött, hogy ez a nap innentől kezdve Alp Navruz nagy reklámkampánnyal beharangozott szériájáé, a Senden Öncéé lesz.

Nekünk sem mindegy

Emiatt kerül át A három nővér szombatra, arra a napra, amikor eleve nagyon nagy a küzdelem a nézők kegyeiért, hiszen a hétvégén kifejezetten sokan ülnek le esténként a képernyők elé. Így már eleve erős tartalmak versenyeznek egymással. Hogy mást ne említsünk, az egyik legnépszerűbb közülük az a Testvérek, ami a TV2 délutáni műsorsávjában most épp szünetel, de március végén visszatér a Törökországban most futó negyedik évadával.

A várva várt Senden Önce, ami ezt az egész átrendeződést okozza

Mondhatnánk azt, hogy minket, magyar nézőket nem igazán érint a két sorozat csatározása. Már csak azért sem, mert nálunk békében megférnek majd egymás mellett, pontosabban egymás után. Ugyanis Testvérek a Gülcemal végeztével annak a helyére kerül majd, s onnantól a TV2 a Testvérek után fogja vetíteni minden hétköznap A három nővért.

Csakhogy nagyon nem mindegy, miként alakul Törökországban ez a nézettségi verseny. A már említett és nálunk most látható Gülcemal például azért lett egy kifejezetten rövid telenovella, mert éppen keddenkét, vagyis azon a napon kezdték el vetíteni, amikor a török közönség nagy része már A három nővért nézte. Azt megszokták, s nagyon megszerették, így hiába jó és érdekes sorozat a Gülcemal, nem bírta a nézettségi versenyt. Ezért összesen csak 13 török epizód készült belőle.

Arról, hogy külföldön mégis sikeres lett Murat Ünalmi és Melis Sezen története, itt írtunk korábban:

https://telenovella.hu/torokorszagban-megbukott-a-gulcemal-kulfoldon-sikert-aratott/

Ha tehát a Három nővér szombatra átkerülve esetlegesen a Testvéreket is meggyengíti, az jelentősen lecsökkenti annak az esélyét, hogy ez utóbb szériából még egy következő, azaz ötödik évadot is leforgassanak. A Testvérek amúgy sincs könnyű helyzetben, mert a nézők szerint már túl sok szereplő távozik a csapatból. Velük szemben A három nővér teljes stábbal robog tovább, s nagyon úgy néz ki, ebből a történetből lesz újabb évad is.

A Gülcemal Törökországban nem bírta a nézettségi versenyt. Bezzeg nálunk…

De persze sok múlik a nézettségen, azon, hogy szombatonként a török nézők többsége melyik sorozat mellett dönt.

Scroll to Top