Leticia Calderon exférje négy éve börtönben ül

A közös gyermekeiket megviseli, hogy ennyi ideje nem látják az édesapjukat.

A Leona bosszújában Josefát alakító, Leticia Calderon 2010-ben vált el gyermekei apjától, a mexikói ügyvédként ismertté vált Juan Colladótól, akit négy évvel ezelőtt letartóztattak Mexikóban, s azóta is börtönben várja, hogy végre ítélet szülessen az ügyében.

Az Esmeralda és más sorozatok sztárjáról köztudott, hogy két fiára az élete értelmeként tekint, s látszólag egyáltalán nem okozott neki nehézséget, hogy másfél évtizeddel ezelőtt magára maradt a felnevelésükben.

Megviselte őket

Egy nemrég készült interjúban azonban elárulta, hogy voltak nehezebb időszakai, s ennek kapcsán a volt párja büntetőügyéről is nyilatkozott. „Eleinte megijesztett az a hatalmas felelősség, ami rám hárult, azonban mindig is a legnagyobb álmom volt az anyaság, s megfogadtam, hogy a lehető legszebb életet szeretném a fiaimnak biztosítani. Az édesapjuk ugyan nem vette ki a részét a nevelésükből, de a kapcsolatot azért tartották vele, s anyagilag is támogatta őket. A helyzet akkor vált kicsit nehezebbé, amikor Juan 2020-ban börtönbe került, ugyanis láttam a fiúkon, hogy ez eléggé megviseli őket, s innentől kezdve Juan pénzt sem küldött már.” – fejtette ki a színésznő, akinek volt férjét pénzmosás és bűnszervezetben való részvétel gyanújával tartoztatták le négy évvel ezelőtt.

Leticia és Juan, amikor még együtt voltak

Leticia elmondta, a gyermekeik, a 20 éves Luciano és a 19 éves Carlo hiányolják édesapjukat. Bár nem ápoltak vele túl szoros kapcsolatot, a férfi azért igyekezett jelen lenni az életükben, s a színésznő úgy látja, hogy ez nagyon fontos is volt a számukra.

„Én teljesen Juanra bíztam azt a döntést, hogy szeretné-e, hogy a gyerekek meglátogassák őt a börtönben. Ő azonban azt mondta, nem akarja, hogy a fiúk így lássák őt. Ezért négy éve csak telefonon keresztül tartják vele a kapcsolatot” – árulta el a Leona bosszúja Josefája.

Jogi szempontból lényeges, hogy Juan nem elítélt bűnöző, ugyanis az ellene és a vádlottársai ellen folyó büntetőperben még nem született ítélet. Négy éve előzetes letartóztatásban várja, hogy döntsön a bíróság.

100 millió eurót foglaltak le

Joan Collado a Leticiával közös fiaival, nem sokkal azelőtt, hogy letartóztatták

A pénzmosással vádolt közismert mexikói ügyvéd, aki egykor többek között Enrique Pena Nieto, volt mexikói elnököt is képviselte, feltűnően nagy mennyiségű vagyonra tett szert az elmúlt években. Az őrizetbevételekor 100 millió eurót (400 milliárd forint!) foglaltak le a különböző bankszámláin. Többek között magánrepülőgépet és számos ingatlant vásárolt Miamiban, továbbá 50 millió eurót fektetett be az Apple részvényeibe. Ez pedig elképesztő gazdagodás egy ügyvéd számára.

Juan Collado 2020-as letartóztatása óta még mindig nem született jogerős ítélet a büntetőperében. Ami azért (is) durva, mert ennyi ideje várja előzetes letartóztatásban, hogy végre meghozza a végleges döntést az illetékes bíróság. Ő következetesen ártatlannak vallja magát.

Scroll to Top